Klacht: Aanvraag geanuleerd ivm een andere produktkeuze nieuwe aanvraag geweigerd ivm geanuleerde aanvraag

mpmaurice op 07 augustus 2014 over Santander in de categorie Leningen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In Juli 2014 bestel ik online bij Saturn een parrot drone, ik zie de optie betalen in termijnen en klik deze aan. De aanvraag wordt goedgekeurd en op het contract schrik ik van de grote van het extra bedrag (op een bedrag van 349 euro) dat betaald moet worden. Ik annuleer mijn bestelling. Augustus wil ik een camera kopen, ik zie een leuke camera online op de site van Saturn, gezien het hoge bedrag wil ik deze via Santander betalen in termijnen. De aanvraag wordt gedaan (online) en de aanvraag wordt goedgekeurd, ik hoe enkel mijn loonstrook en dergelijke op te sturen. Er gaat een week overheen en ik hoor van een collega dat er bij media markt een mooie aanbieding is van een ander merk camera. Ik besluit mijn aanvraag en bestelling bij Saturn te annuleren en ga naar mediamarkt. Vandaag in mediamarkt uitsteken geholpen echter werd mijn aanvraag bij Santander afgekeurd. De reden had te maken met de eerdere 2 annuleringen. Er werd letterlijk door Santander gezegd, omdat meneer eerder 2 aanvragen heeft geannuleerd kunnen we het nu niet goedkeuren. Heel vreemd dat dit invloed heeft, ik heb de aanvragen bewust geannuleerd, omdat ik een ander product wilde.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als mijn nieuwe aanvraag goedgekeurd wordt, de 2 geannuleerde aanvragen zijn niet doorgegaan maar waren beide goedgekeurd en het bedrag was niet hoger dan de vorige aanvraag. Deze kunnen dus gewoon uit het systeem verwijderd worden en dit kan onmogelijk van invloed zijn.

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Santander over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Santander in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Santander een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Santander

Heeft op 27 augustus 2014 om 12:14 geantwoord

Geboden Oplossing:

De afdeling Customer Care heeft contact met de klant opgenomen via de e-mail. Hierbij hebben wij uitleg gegeven en een oplossing aangeboden.

Alle klachten die gemeld zijn door