Klacht: Zeer teleurstellende service…

op 28 maart 2013 over Saturn in de categorie Electronica Winkels - ketens

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Maandag 18-3 een telefoon bij saturn in Venlo besteld. Ik werd erg goed geholpen en de telefoon werd aan mij voor €30 minder verkocht dan de prijs op internet. Hij zou uiterlijk donderdag 21-3 in de winkel zijn, en ik zou gebeld worden. Donderdag was ik nog steeds niet gebeld, daarom heb ik zelf maar initiatief getoond en saturn Venlo gebeld. De telefoon was er nog steeds niet, de verkoper had het verkeerde telefoonnummer opgeschreven (waarop ik gebeld zou moeten worden), en de levertijd was niet de beloofde 3 dagen maar 5-8 werkdagen. Oké, hier kan ik nog mee leven. Donderdag 28-3 ben ik nog steeds niet gebeld. Opnieuw zelf het initiatief genomen en saturn Venlo gebeld. Tot mijn grote vreugde was de telefoon gewoon aanwezig in het magazijn en ik kon hem gewoon op komen halen (ik was niet gebeld, maar omdat mijn huidige telefoon het niet fatsoenlijk meer doet, weet ik daar maar het probleem aan). Na een ritje van ruim 20 minuten kwam ik in de winkel, bij de infobalie. Hier werd ik direct doorgestuurd naar ‘de afdeling’ (welke afdeling?). Aangekomen bij de telefoonafdeling, werd ik geholpen door de verkoper die mij eerder nog zo vriendelijk deze telefoon had verkocht. Hij keek me raar aan en vertelde me dat de telefoon helemaal niet beschikbaar was (!!). Ik het hele verhaal uitgelegd, en hij ging even navraag doen. Na enkele minuten kwam hij terug met de volgende boodschap: ‘ik weet al wat er fout is gegaan’… daar ging dus mijn hele rit mijn hele euforische stemming. ‘Ja, waar mensen werken, worden fouten gemaakt’. Ik ben dus, na eerst 9 i.p.v. 3 werkdagen gewacht te hebben, helemaal voor niets naar Venlo gereden… Ik heb geen enkele vorm van medelijden gekregen, laat staan de vergoeding voor mijn financiële schade…

Gelukkig begrijp ik wel hoe ik binnen 1 dag mijn telefoon in huis haal (let wel, voor €30,- meer), en heb de sony xperia t dus bij coolblue na thuiskomst direct besteld.

Saturn (Venlo) gun ik helemaal niets meer.

Gewenste Oplossing:

Op zijn minst excuses, en de benzine- en parkeerkosten terug. Benzine kostte mij minstens €5,- en het parkeren heeft me €1,- gekost. Daarnaast zou het op zijn minst een teken van service zijn als ik een of andere vergoeding krijg (in de vorm van een gratis hoesje of ander accessoire voor mijn (alsnog bij coolblue bestelde) Sony Xperia T).

Alle klachten die gemeld zijn door truijens