Klacht: Tijdens reparatie oorbel vernield

op 13 juni 2016 over De Gouden Driehoek in de categorie Juweliers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Van een van mijn oorbellen brak het stekertje af en omdat ik dacht “lijkt me eenvoudig te maken”, heb ik mijn oorbellen naar de Gouden Driehoek (Eerste Middellandstraat, Rotterdam) gebracht. Toen ik de oorbellen kwam ophalen, bleek mijn gerepareerde oorbel in de verste verte niet meer op de oorspronkelijke oorbel te lijken. De diameter was veel groter geworden, de oorbel was gepolijst, er was heeeeel duidelijk te zien waar de steker op de oorbel was gezet, enz. Kortom er was heel wat misgegaan. Toen ik de juwelier liet zien dat mijn oorbel echt niet goed was gerapareerd, vond hij dat het aan mijn ogen lag, en dat de oorbel er echt zo uit had gezien toen ik hem te reparatie aanbood…. Zijn broer, de ‘smid’ is gebeld, die beweerde ook bij hoog en bij laag dat het aan mij lag, ik werd zelfs uitgelachen… Ik heb gevraagd aan een andere juwelier of die kon vertellen wat er nu was gebeurd. Die vertelde dat de steker bij een veel te hoge temperatuur aan de oorbel is gezet. Daardoor is het metaal vervormd. Met dat verhaal ben ik vandaag naar de Gouden Driehoek gegaan. Broer stond deze keer zelf in de zaak en gaf toe dat er wat fout was gegaan, maar dit keer werd me verteld dat ik niet goed had aangegeven van welk materiaal de oorbellen waren (ik heb alleen gevraagd of de oorbel te repareren was). Volgens hem waren de oorbellen niet van grote financiële waarde, dus vond hij niet dat ik het recht had geld terug te vragen. Hij had namelijk ook veel tijd nodig gehad om de oorbellen te ‘verpesten’. Ik zou alleen geld terug krijgen als hij de steker weer van de oorbel zou breken…. Voor mij zijn de oorbellen vooral van grote emotionele waarde, anders had ze niet hoeven laten repareren.

Gewenste Oplossing:

Het liefst zou ik vergoeding willen voor een nieuwe oorbel. Maar tenminste excuses en mijn geld terug.
Het allerliefst zou ik natuurlijk mijn oude oorbel terug hebben...

Alle klachten die gemeld zijn door Stellalla