Klacht: Slecht werk en contact onmogelijk

op 27 oktober 2017 over SVH Dakbeheer in de categorie Vastgoed

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 5 Okt 2017 SVH gebeld voor lekkage dakkapel rn op 6 Okt kwam men langs. Diagnose voor de lekkage was het vervangen van het lood en dat zou de lekkage verhelpen. Omdat ons huis al 25 jr oud is en het lood hier en daar wat scheurtjes vertoonde hebben we het lood ter waarde van 929 euro laten vervangen. Dezelfdemiddag bleek dat de lekkage niet verholpen was en heb ik maar weer gebeld. Een dag later kwamen ze en constateerde men dat er een stuk lood was vergeten te vervangen en dat hebben ze direct aangepast en nu was de lekkage 100% zeker opgelost volgens de ecpert. Na een week bleek bij een goede regenbui dat de lekkage nog steeds aanwezig was. Inmiddels heb ik alweer 5 keer gebeld en krijg niemand meer te pakken. Op emails ontvang ik ook geen enkele reactie. Ga nu maar eens kijken of ik een jurist kan inschakelen want mijn geduld is op.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als de lekkage structureel is opgelost en wel zonder enige bijkomende kosten

Alle klachten die gemeld zijn door Fdebrouwer