Klacht: Opzegging abonnement

op 04 april 2013 over voordelengids in de categorie Internetshops - Algemeen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

meer dan 3 maand geleden heb ik een aangetekende brief verstuurd met de opzegging van voordelengids. Ik heb echter geen antwoord gekregen op deze brief. Nu krijgen we deze maand een rekening binnen dat we ze zouden moeten betalen. Maar ik heb het opgezegd?! Om opnieuw een aangetekend schrijven te sturen zie ik niet zitten want dat kost mij ook nog eens geld en ik ben momenteel werkloos doordat mijn werk in faling is gegaan.

Gewenste Oplossing:

Dat we niet meer hoeven te betalen natuurlijk! Want ik heb op een rechtvaardige manier mijn abonnement opgezegd!

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door voordelengids in behandeling genomen

Bericht van voordelengids

7 jaren geleden - Goedemiddag,Heeft u voor mij uw code van uw aangetekende brief? Zo kan ik voor u uitzoeken waar de brief gebleven is.Zodra ik deze van u heb mogen ontvangen, help ik u graag verder.Met vriendelijke groet,Voordelengids.eu

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat voordelengids een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

voordelengids

Heeft op 21 mei 2013 om 13:47 geantwoord

Geboden Oplossing:

Naar aanleiding van de betaling is de annulering verwerkt.

Alle klachten die gemeld zijn door Karlijn van den bunder