Klacht: Onjuist invullen Scholing Voucher van UWV

op 13 oktober 2016 over Quick Uitzendburo in de categorie Uitzendbureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Door Quick Uitzendbureau is voor mij een Scholing voucher aangevraagd bij het UWV. Zij hebben dit gedaan voor de WW (€2500,-) gedaan en voor de 50+ (€1000,–) regeling. Ik ben zelf niet op de hoogte gesteld van de verdeling van de diverse cursussen die ik moet volgen om mijn Code 95 te kunnen halen en mijn rijbewijs E achter C. Dit heb ik beiden nodig om te werk gesteld te kunnen worden in de kans beroepen groep Transport chauffeur CE.
Door het niet juist invullen van de verdeling op de 2 aanvragen is de scholing voucher 50+ afgewezen en zit ik met een kosten post van €1000 die ik niet kan betalen. De verdeling had namelijk ook makkelijk anders gekund waardoor er geen bezwaar zou zijn geweest. De opleiding rijlessen E achter C zijn nu op 2 vouchers aangevraagd welke niet juist was.
De volgende verdeling zou wel juist zijn namelijk ;
Op de gewone voucher moesten aangevraagd worden; Manoeuvreren €379, CE rijlessen (25 lessen ingeschat) €1925, Examen €408, totaal €2712.
Op de voucher 50+ moesten aangevraagd worden; VCA vol €245, Heftruck & Reachtruck €304, BHV €243, Verreiker € 313, totaal €1105.
Met deze berekening zouden er toch al kosten door mijzelf betaald moeten worden. Om actief in deze beroepsgroep tewerk gesteld te kunnen worden moet ook een medische keuring, digipas en werkkleding aangeschaft worden.
Ik heb de regelgeving omtrent de aanvraag van de vouchers pas later tot mij genomen en heb vertrouwd op de knowhow van Quick uitzendbureau. Dit was onterecht.

Ik vraag uw hulp hierin om mijzelf de kans te gunnen om mijzelf uit de WW te werken. Dit is mijn inziens op korte termijn mogelijk als ik daarvoor de juiste stappen kan nemen.

Ik hoor graag van u

Met vriendelijke groet

Peter Rutkens

Gewenste Oplossing:

Als ik tegemoed gekomen wordt voor de te maken kosten die ik nu zelf moet betalen.

Alle klachten die gemeld zijn door prutkens