Klacht: Ongewenst abonnement.

op 10 juli 2019 over Roniko in de categorie Websites - Prijsvragen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik kreeg een email dat ik 81.19 euro moest betalen zonder dat ik van iets wist. Adres en alles stond erbij terwijl ik nooit iets opgegeven heb.Nu met een ZEER DRINGEND verzoek om direct te betalen, anders zou er een incassobureau ingeschakeld worden. Hier ben ik uiteraard niet van gediend en wens niet meer benaderd te worden door PuzzelBrein.

Gewenste Oplossing:

Beëindiging van het abonnement en kwijtschelding van openstaand saldo dat gekoppeld is aan mijn adres.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Roniko over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Roniko in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Roniko een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Roniko

Heeft op 16 juli 2019 om 09:24 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte heer-mevrouw,
Uw klacht was doorgegeven en uw abonnement was stopgezet en gecrediteerd. Wij hebben ook aangegeven, dat mocht u nog iets ontvangen, u dat dan kan vernietigen. Omdat het abonnement is gecrediteerd, behoeft u uiteraard ook niets te betalen.
Wij hopen, dat uw klacht hiermede naar tevredenheid is opgelost.
Met vriendelijke groet,
Klantenservice

Alle klachten die gemeld zijn door K.Van Geeraem