Klacht: Niets geleverd, geen geld teruggekregen

op 16 juni 2019 over Tuincentrum.nl in de categorie Tuincentra

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 17 mei bestelde ik vanuit België enkele flessen onkruidverdelger. Deze zouden de daaropvolgende dinsdag geleverd worden. Deze werden echter niet geleverd. Ik heb gewacht tot er een week verstreken was en dan een mailtje gestuurd met de vraag waar mijn bestelling bleef. Ik kreeg onmiddellijk een reactie van een zekere Pim dat het bestelde product niet meer beschikbaar was maar dat ik mijn rek. nummer moest doorgeven zodat ze mijn geld (53,97 euro) konden terugstorten. Sindsdien heb ik echter niets meer gehoord of gezien. Op nieuwe mails of Facebook-berichten wordt niet meer gereageerd.

UPDATE: geld eindelijk teruggekregen via Stichting inzake Multisafepay op 0907

Gewenste Oplossing:

Ik zou gelukkig zijn als ik mijn 53,97 euro zou terugkrijgen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Tuincentrum.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Tuincentrum.nl nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Mario R