Klacht: Niet integer handelen, misleidend, onrechtmatig handelen. Liegen.

op 19 februari 2018 over NVM makelaars in de categorie Makelaars

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Met verkoper afspraken maken over zwijgen tekortkomingen woning.
Contact voorkomen. Glashard ontkennen en vragen tot waarheidsbevinding omzeilen. Rookgordijn opgooien verwarring creeeren door telefonisch om “verkoper zo moeilijk” plakje vragen tot hij bij ondertekening hele worst binnen had. Items die desgevraagd ontkent werden: ooit schade geweest? Nee nooit! Waarom containers voor huis in 2010? Oh, wat aanloopprobleempjes! Toch maar bouwkundige keuring laten uitvoeren? Welnee, nergens voor nodig hoor! Volledig als verkopende makelaar naar koper toe optreden. Taxatierapport niet overhandigd. Grote schade berokkend aan ook verkopende partij door mededelingsplicht te negeren. Met valse naam werken van verkoper. Desgevraagd nieuwe adres van verkoper verzwijgen. 2 uur voor overdracht: “vind je het goed als hij de vloerbedekking laat liggen? Hij krijgt het niet mee!” Paar dagen ervoor: “grote plantenbakken krijgt hij niet weg, zijn erg handig hoor, mag hij ze laten staan?” Vloerbedekking lag er nog, ondervloeren waren weg! Grote plantenbakken toch meegenomen. Verkoper zou vrieskist laten staan en Koelkast meenemen. Vrieskist wilde ik beslist niet, Deze stond onder de centraleverwarmingsketel. Heb dit aan makelaar doorgegeven. Koelkast ook niet ik had al Nieuw gekocht! Over al die zaken ontstond vlak voor ondertekening super verwarring. Alles stond er nog. Makelaar opperde: “ik regel wel een karretje en kom het dan wel weghalen.”
De prijs van het huis bleef ongewijzigd. Plantenbakken die zouden blijven staan waren wel weggehaald. Makelaar opperde dat ze de verkoper nog wel even zou aansporen om een en ander nog een kwastje te geven. Kortom, er zou nog geschilderd worden. Is niet gebeurt. Achter de koelkast die bleef staan zonder dat ik dat wilde bleek aansluiting voor radiator te zijn weggewerkt. Onbekend of de huidige radiator is aangepast zodat deze het gemis qua capaciteit kan ondervangen. In de VNM spullenlijst is gekrast, doorgehaald, verandert en belangrijke vraag NIET beantwoord maar door NVM makelaar afgedaan als: “Oooh vergeten moet hij nog even veranderen,,,,ooooh dat pas ik wel even aan, tja zo’n slordervos hm……..etc etc.
het MODEL NVM koopakte met mij doorgenomen alsof het oefening was. Probeerseltje: dan weet je wat te wachten staat straks bij de Notaris, heeft verder geen belangrijke waarde.
Moet ik doorgaan……..?????????? Na de ondertekening heb ik haar NOOOOOOIT meer gezien. Ook toen ik schade aan huis kreeg en ik om informatie vroeg gaf ze geen gehoor. Haar collega blafte me telefonisch af. Notaris zwijgt ook in alle talen. Verkoper blijkt heel andere naam te gebruiken dan in de aktes staat….

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als de HMG Makelaar de schade die ook de verkoper oploopt teniet doet! NVM lidmaatschap inleveren. Verdient ze beslist niet! Staat bekend als de bonte hond bij alle instanties en gaat maar door. Brutaal en intimiderend.
De verkoper zal niet klagen immers Makelaar heeft op zijn verzoek en in close samenwerking zo gehandeld. Ondergetekende mag niet klagen heb immers geen verkoop of aankoop relatie met haar. Echter, deze dame heeft mij actief benaderd en mij bewust heel belangrijke informatie onthouden.

Alle klachten die gemeld zijn door marieke_keers@msn.com