Klacht: Mijn hotmail account terug

op 30 maart 2013 over Hotmail.com in de categorie E-mail providers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik had een hotmail account waar ik mee tevreden was en op eens is het zonder mijn toestemming om gezet in outlook account. Ik kan nu geen bijlagen toevoegen.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden met de terug zetting

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Hotmail.com

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Hotmail.com nog niet in behandeling is genomen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Hotmail.com in behandeling genomen

Bericht van

7 jaren geleden - Beste,Om een bijlage toe te voegen kunt u in de nieuwe Outlook.com interface klikken op "bestanden bijvoegen", wanneer u zich in een nieuwe email bevind.Om eventuele problemen met de nieuwe interface van Outlook.com mogelijk te verhelpen kunt u de browser het beste even herstellen naar standaard instellingen. In de Internet Explorer werkt dat als volgt: - Open de browser en ga rechts boven naar het tandwieltje - Open internet opties en vervolgens tabblad geavanceerd - Kies hier opnieuw instellen - Sluit alle scherm en open IE opnieuw - Test vervolgens outlook.com opnieuw uit.Voor informatie over de overgang naar Outlook.com kunt u hier terecht: windows.microsoft.com/nl-nl/windows/outlook/auto-upgrade-outlook-faqMVG, Marc

Alle klachten die gemeld zijn door [email protected]