Klacht: Geen pakketje ontvangen

op 21 juni 2018 over Kiko in de categorie Beauty & Wellness

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

ik heb ongeveer 3 weken aan aantal producten besteld. zijn nooit aangekomen. Netjes de klantenservice gemaild en duidelijk het probleem uitgelegd. Geen pakketje binnen en ook geen track trace code ontvangen. vervolgens krijg ik dagen later een mail met ongeveer 3 zinnen. nutteloze mail waarin wordt gezegd dat ik wel het pakketje heb ontvangen…nou niet dus. van zo’n groot merk verwacht je toch wel wat meer dan dit

Gewenste Oplossing:

geld terugcompensatie en een excuus

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Kiko

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Kiko nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Kiko12