Klacht: Geen ontvangst tros kompas

op 15 september 2017 over Troskompas in de categorie Magazines

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Voor de tweede maal geen Tros Kompas ontvangen. De vorige keer kreeg ik er na er melding van te hebben gemaakt de woensdag daarop 2 dezelfde Tros Kompassen. Waarom staat er op het adres etiket niet gewoon het e-mail adres van jullie. Ook vind ik in de gids veel fouten. Een programma dat om 20.00 moet beginnen begint dan om 20.10 en staat op eindigen om 20.30 maar wordt 20.40 op maandag en vrijdag, GTST.
Ook op vele momenten lange reclame blokken, tot vervelends toe.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als er wat minder reclame blokken zitten korte programma's.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Troskompas

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Troskompas nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door hoeftnie68t