Klacht: Geen contact en geen slippers

op 15 september 2016 over PrachtigKado.nl in de categorie Internetshops - Cadeau's

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op zondag 11 september heb ik 5 paar slippers besteld met foto en tekst. Ik kreeg keurig een bevestiging en op maandagochtend een melding dat de status was gewijzigd in ” in behandeling”. Omdat ik toch graag een proefdruk wilde zien ben ik gaan bellen en gaan mailen, een grote diepe stilte. Ik zou de slippers dinsdag krijgen want ik heb ze vandaag, 15 september nodig. Nog steeds geen reactie. Inmiddels heb ik via mail de order gecancelled maar ook hierop geen reactie.

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn geld terug heb. Ik heb betaald via creditcard en ga er ook achteraan bij de bank.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over PrachtigKado.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over PrachtigKado.nl nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door arutgers1307