Klacht: geen bevestigingmail wel betaald!

op 17 september 2017 over Kiko in de categorie Beauty & Wellness

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb op 17/9 producten van Kiko besteld, ik heb echter hierna geen bevestigingsmail ontvangen en staat er onder mijn bestellingen dat er geen bestellingen zijn plaatsgevonden. Ik heb via IDeal betaald, het geld is wel gewoon afgeschreven van mijn bank.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als ik mijn producten of het geld krijg.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Kiko

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Kiko nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door toka99