Klacht: falende software upate

op 23 oktober 2013 over Garmin in de categorie Electronica - GPS

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Nuvi 760T gekocht in 2009. Tijdens rijden valt hij uit en start opnieuw op en dit alles na nieuwe systeem update 5.40. Antwoord Garmin: Aan de hand van uw myGarmin account heb ik het serienummer van uw toestel gevonden.Het blijkt dat uw toestel out of service is. Helaas bieden wij geen omruilservice meer voor dit model aangezien deze toestellen uit productie zijn en wij deze niet meer op voorraad hebben. We hopen dat u begrijpt dat wij als bedrijf streven naar innovatie en continu bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe producten. Hiermee zijn wij in staat om constant de allernieuwste technologieën te kunnen aanbieden.
Mijn antwoord: Door jullie innovatieve update doet mijn product het niet meer en verplichten mij nu een nieuw product te kopen. Garmin nieuwste update is hiervan de oorzaak. Door jullie innovatieve update doet mijn product het niet meer en verplichten mij nu een nieuw product te kopen.

Gewenste Oplossing:

oude syteem update terug zetten of omruilen soort gelijkwaardige toestel

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Garmin

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Garmin over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Garmin nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door biovak