Klacht: Dreigement tot stopzetting schuldhulptraject.

op 23 juli 2015 over Sociale dienst in de categorie klachtmelden

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Vorige maand is mijn uitkering ingehouden waardoor er geen inkomen bij de schuldhulpverlening binnen kwam. Ik heb hier vandaag telefonisch contact over gehad met een medewerker van her-controle afdeling van het Schuldhulptraject. Haar uitgelegd dat de uitkering met terug werkende kracht door de Sociale Dienst Drechtsteden wordt terug gestort op hun rekening. Zodra het geld door de schuldhulpverlening is ontvangen en aan mij uitbetaald wordt moet ik nogmaals met hen contact opnemen ivm verrekening van de bedragen van mei en juni. Tot daaraantoe ging het gesprek gewoon goed alleen vond deze mevrouw het nodig om het volgende eraan toe te voegen: “Mocht u niet bellen en de pech hebben dat ik uw dossier op pak dan sluit ik hem”. Sorry maar wilt zij hiermee aantonen dat als iemand anders hem opneemt ik mij geen zorgen hoef te maken maar dat ik bang moet zijn dat als zij het dossier opneemt zij deze dus op persoonlijke inzicht gewoon sluit. Hiervoor is blijkbaar niet veel reden voor als haar collega’s dit niet zouden doen. Het is al erg genoeg dat ik in het traject te recht ben gekomen en maar een medewerker die zich God waant en telefonische dreigementen eruit gooit waarin zij laat blijken dat zij mijn financiële situatie kan maken en breken wanneer haar pet erna staat vind ik te ver gaan! Vandaar deze klacht.

Gewenste Oplossing:

Wat ik graag zou willen is dat deze medewerker aangesproken wordt op haar communicatieve vaardigheden naar de klanten toe. Zij heeft met mensen te maken. Medewerkers moeten erop gewezen worden volgens beleid te werken en niet volgens persoonlijke voorkeuren. Een cursus gesprektechniek zou geen kwaad kunnen

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Sociale dienst

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Sociale dienst nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Nona Palit