Klacht: Automatische afschrijving badoo

op 29 mei 2020 over Badoo.com in de categorie Datingsites

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb mijn premium opgezegd en automatische credits opwaarderen wat ineens automatisch aangezet stond uitgezet. En verder geprobeerd of ik verder nog wat op kon zetten maar er staat bij premium alleen een onselecteerbaar vakje met , premium: geactiveerd. Toch zijn er wederom vandaag 2 maal 18.99 van mijn rekening afgeschreven. Ook reageren ze niet op mij

Gewenste Oplossing:

Ik wil per direct het abonnement opzeggen en de bedragen na het opezeggen van premium graag geretourneerd. Aangezien dit compleet ongewenst, onomschreven en onaangekondigd gebeurd is... ik heb support geprobeerd op de hoogte te stellen maar dese reageren nergens op.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Badoo.com

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Badoo.com nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Joeri_24