Klacht: Zeer slechte laminaatvloer

op 13 oktober 2016 over Berg & Berg in de categorie Woonwarenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ruim twee jaar geleden bij Berg & Berg in Leidschendam nieuwe Luxaflex zonwering en een nieuwe laminaatvloer gekocht. We kozen voor Berg & Berg om de goede naam en de gerenommeerde merken die er verkocht worden. Niet de goedkoopste, maar wel goede kwaliteit was het idee.
Een bijzonder enthousiaste en vriendelijke verkoper heeft ons geholpen bij het uitzoeken van onze nieuwe zonwering en laminaatvloer.
Wij zelf neigden erg naar een vloer van bijvoorbeeld het merk Berry, omdat we echt goede laminaat wilden. De verkoper vertelde ons dat we net zo goed voor het ” eigen merk” van Berg & Berg konden kiezen. Een stukje goedkoper en minstens net zo goed. Wel werd geadviseerd om een goede duurdere ondervloer te nemen.
Dit hebben wij dus gedaan. Mooi laminaat van het eigen merk van Berg & Berg in combinatie met een goede ondervloer en zonwering van Luxaflex. De zonwering moet overigens van gezegd worden dan deze prima bevalt en erg mooi is.

Korte tijd na de aanschaf is alles ingemeten en werd een afspraak gemaakt om de vloer te komen leggen. De vloer is gelegd door twee hele aardige en gezellige mannen die enorm behulpzaam waren bij het verplaatsen van meubelen e.d.
Toen het laminaat volledig gelegd was bleek een plank beschadigd te zijn en zonder morren haalde de mannen een deel van de vloer weer los, vervingen de beschadigde plank en legden de vloer weer opnieuw aan.

Maar in de afgelopen twee jaar werd wel duidelijk dat deze laminaatvloer bijzonder kwetsbaar is. Als je ook maar iets laat vallen, sleutels, een schaaltje of iets dergelijks, of als je ook maar iets verschuift over de vloer, dan is de toplaag er direct vanaf en is het laminaat lelijk beschadigd. Bij eerdere (goedkopere) laminaatvloeren hadden we hier helemaal geen last van.
Wat nog erger is, is dat de vloer de laatste tijd enorm begint te kraken. Eerst op één plek, later op steeds meer plekken kraakt de vloer. Ondergrond is beton, daar ligt het niet aan. De planken zakken en bewegen op diverse punten waarbij de vloer erg kraakt. Heel irritant.
We hadden nog een pak laminaat over, het merk wat daarop staat even opgezocht op internet, blijkt gewoon heel erg goedkope laminaat te zijn die in Duitsland voor een stuk minder werd aangeboden als dat Berg & Berg berekend. Dus geen eigen merk van Berg & Berg maar gewoon goedkoop laminaat dat onder het mom van eigen merk, te duur word verkocht. En gezien het enorme kraken heb ik ook mijn twijfels over de ondervloer. De verkoper zei dat de vloer onverwoestbaar was en twintig jaar mee kon. Wij hebben na twee jaar al het idee dat de vloer er binnenkort uit zal moeten. Erg teleurstellend en onbegrijpelijk dat Berg & Berg met een dergelijk slecht product de goede naam te grabbel gooit.

Gewenste Oplossing:

Tja, ik zou zeggen doe eens een oplossingsgericht voorstel.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 week geleden - Ik heb een email gestuurd naar Berg & Berg over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door dvz1975