Klacht: waar blijft het wijnrek

op 27 juni 2017 over Dycla Living in de categorie Interieurbedrijven

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

halverwege mei een wijnrek besteld en betaald, bevestiging van bestelling binnen gehad, levering zou 10 dagen duren, week later keek ik en zag levertijd 6 tot 8 weken, en sinds twee weken is het levertijd 10 tot 12 weken, wanneer gaat het wijnrek geleverd worden?
er wordt niet gereageerd op telefoon en email.
ook al heb je het druk, een telefoon beantwoorden kan altijd, of een email beantwoorden.
ik hoop zo snel mogelijk dit wijnrek te ontvangen, en anders mijn geld terug.

Gewenste Oplossing:

ik ben pas tevreden wanneer het wijnrek geleverd is, of wanneer ik het totaal betaalde bedrag terug heb,

Alle klachten die gemeld zijn door culnaej