Klacht: Verkeerd adres zou mijn schuld zijn

op 12 september 2018 over Roken.nl in de categorie Internetshops - Tabak

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In mijn vaste account verschijnt mijn bestelling met een vooringevuld scherm met mijn factuur- en verzendadres die opgeslagen zijn bij Roken.nl. Toch stond er een onjuist huisnummer in mijn bestelling. Na moeizaam mailen en bellen is het antwoord dat mijn browser een automatische correctie moet hebben toegepast. Het is ondenkbaar dat Roken.nl een fout heeft gemaakt.

Gewenste Oplossing:

Twijfelen of het eigen systeem misschien fout is geweest.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Roken.nl over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door Bert Daenen