Klacht: UPC en afstandbediening

op 15 oktober 2011 over UPC in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb op 30 Augustus een nieuwe afstandbediening besteld bij UPC, na thuiskomst van vakantie bleek dat de oude het niet meer deed en we ook geen t.v meer konden kijken.
Ik heb ongeveer een half uur aan de telefoon gehangen voordat ik contact kreeg met een van de medewerkers. De volgende dag kreeg ik een e-mail met dank voor de bestelling. Het is nu 15 oktober en nog steeds geen afstandbediening dus ook geen t.v. Ik heb geregeld een mail gestuurd maar kreeg geen antwoord. Is dit de service van UPC ????????//

Gewenste Oplossing:

Heel snel een afstandbediening en een schadeloosstelling voor het niet kunnen kijken van t.v. waar we toch wel voor betalen.........

Alle klachten die gemeld zijn door jupiter5