Klacht: Bezorging folderpakket

C.A. van Es op 17 januari 2022 over Spotta in de categorie Reclame

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Al weken geen folders meer ontvangen in Wittenshoeck, Hellevoetsluis. Telefonisch contact is onmogelijk, maar ik ben er van overtuigd, dat deze klacht geldt voor het hele gebied Korenschoof en waarschijnlijk aanzienlijk groter is. Ik ben nl niet de enige die zich hierover beklaagd.

Gewenste Oplossing:

Iedere week gewoon filderpakket. De adverteerders betalen er voor, dus is het niet meer dan redelijk, dat de bewoners de folders ook ontvangen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Spotta over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Spotta in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Spotta een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Spotta

Heeft op 18 januari 2022 om 11:27 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte heer/mevrouw C.A. van Es,

Wij hebben uw melding met betrekking tot het niet ontvangen van de reclamefolders in goede orde ontvangen. Nochtans brengen wij u graag op de hoogte omtrent de bezorgdagen van onze bezorgers.

Onze bezorgers mogen van zaterdag tot en met dinsdag 21:00 uur de reclamefolders verspreiden. Onze opdrachtgevers (de winkels) zijn op de hoogte van de bezorgdagen die wij hanteren. De winkels zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de folders, zoals bijvoorbeeld de ingangsdatum van een actie. Op het moment dat u de melding heeft ingediend was de bezorgperiode nog niet afgerond. Graag vernemen wij of u de reclamefolders alsnog heeft ontvangen. 

Mocht u in de tussentijd geen aanbieding willen missen, kijk dan op www.folders.nl of download de www.Folders.nl/app voor uw tablet en/of smartphone. Daar vindt u de laatste folders van alle populaire winkels in Nederland.

Uw antwoord zien wij graag tegemoet.

C.A. van Es

Heeft op 18 januari 2022 om 16:39 geantwoord

Drie weken wachten op folders, plus de 3 weken dat ze al niet zijn ontvangen, maakt 1,5 maand. Zou u daar als adverteerde gelukkig mee zijn? De adverteerders worden wellicht gecompenseerd, maar als consument, die in de lockdown toch voor een deel is aangewezen op de informatie in die folders, ben ik uiterst ontevreden.

Alle klachten die gemeld zijn door C.A. van Es