Klacht: show room model rijstkoker

op 13 oktober 2016 over Blokker in de categorie Huishoudelijke winkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

hallo,
6 oktober 1016 wilde ik bij blokker Simon Carmiggelthof een rijstkoker koken. Net als 5 jaar daarvoor wilde ik de simpele van Tomado van de Blokker, want hij was aan vervanging toe.
Simon Carmiggelthof had enkel een show room model en niets op voorraad.
Ik ben direct naar Blokker Nooddorp gegaan, deze hadden niets meer op voorraad en geen show-room model, deze was net verkocht.
Direct doorgereden naar Blokker Ypenburg, ook deze niets meer op voorraad. Ik vroeg wat dit betekende, overal uitverkocht. De laatst vertelde mij dat er een leveringsprobleem was en dat er voorlopig niet geleverd zal worden.
Ik vroeg hen voordat ik verder ging zoeken, of de Blokker op Simon Carmil. ook de show-room model mocht verkopen. Deze laatste vertelde mij dat ik gerust deze kon kopen en met korting ook. Want zij hadden hun rijstkoker van Tomado ook zo verkocht.
Na 20 km gereden te hebben ben ik weer terug gekeerd naar Blokker simon Carmil.. Ik vertelde dat ik de show-room model wilde kopen. Het was dezelfde mevrouw als eerst. Ik kreeg direct te horen dat ik deze niet kon kopen, ivm hun beleid. Ik vertlelde wat ik bij de andere Blokker had gehoord en toen ging ze wel overstag, ik kon hem kopen, maar dan wel zonder korting, zei ze direct erna. Ik vroeg haar waarom dit was. Ze vertelde dat dit hun beleid was, want zij zouden de dinsdag erop wel een voorraad krijgen van Tomado. Ik vertelde kort wat ik gehoord had over leveringsproblemen. Ik kreeg geen gehoor en ik moest kiezen. Ik vertelde dat ik dan toch de rijstkoker wild kopen. Ik maakte de opmerking van “dan maar geen 5 euro korting”. Op een onprofessionele manier gaf ze de opmerking terug van; “de korting was echt veel meer geweest”. Alsof zij mij met de gemiste korting lekker wilde maken.

Gewenste Oplossing:

Ik heb zelf 15 jaar bij Albert Heijn gewerkt, en deze manier van handelen is niet niet echt klantvriendelijk. Het gaat mij niet om de korting, maar op een kinderachtige manier ben ik opzij gezet. Alsof ik met 10 euro rijker zou worden.
Ik wil met alle respect mijn korting en ik wil dat de betreffende mevrouw ook wordt aangesproken op haar handelen.
Tenzij alle blokkers verschillende manieren van beleid voeren, dan zeg ik niets meer.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 week geleden - Ik heb een email gestuurd naar Blokker over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 week geleden - Deze klacht is zojuist door Blokker in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 week geleden - We hebben bericht ontvangen dat Blokker een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Blokker

Heeft op 17 oktober 2016 om 17:05 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste heer Yetik,

Heel vervelend dat u zo veel moeite heeft moeten doen om de Tomado rijstkoker, de TM-5524, te kunnen aanschaffen. Ik kan mij voorstellen dat u hier niet blij van werd.
Betreft de verkoop van een showmodel, hier heeft Blokker de volgende regels voor: Het is aan de winkel zelf of zij dit wel of niet doen. Ook het wel of niet geven van korting staat de individuele winkel vrij. Dat de winkel in Ypenburg dit aan u toe heeft gezegd verbaast mij dan ook nogal. Blokker heeft voor dit beleid gekozen omdat het ene showmodel het andere niet is. De tijd dat een apparaat showmodel is geweest, de manier waarop hier mee om is gegaan en de kwaliteit van het apparaat zijn bijvoorbeeld al variabele factoren die bepalend zijn in het wel of niet kunnen verkopen van het artikel. Ook de keuze om korting aan te bieden en de beslissing hoe hoog deze korting dan zal kunnen zijn is hier afhankelijk van. De winkel in Ypenburg weet niets van de staat waarin het showmodel van de winkel op het Simon Carmiggelthof verkeert.
De manier waarop er in de winkel op het Simon Carmiggelthof is omgegaan met deze situatie verdient helaas ook geen schoonheidsprijs. In iedere Blokker winkel hoor je op een vriendelijke manier geholpen te worden, ongeacht de situatie. De medewerkster had u op zijn minst kunnen uitleggen dat Blokker geen vaste kortingen heeft verbonden aan de verkoop van showmodellen.
Voor beide zaken, het toezeggen van een korting in een andere winkel, en de manier waarop er door de medewerkster op de beloofde korting is gereageerd, bied ik namens Blokker excuses voor aan. De aanschaf van de rijstkoker heeft u veel tijd en ergernis gekost. Een bezoek aan de Blokker dient een prettige ervaring te zijn. Dit heeft u helaas niet zo kunnen ervaren. Om deze reden zal uw bericht met de bedrijfsleiders van beide winkels worden besproken.
Omdat wij geen vaste kortingen hebben voor showmodellen kan ik u deze ook niet achteraf toe kennen. Wel stuur ik u een cadeaukaart toe ter waarde van €10,- ter compensatie van het ongemak.

Mocht u verder nog vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen via e-mail, social media of telefoonnummer 0800-9131 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00-18:00 uur).

Met vriendelijke groet,

Saskia
Blokker webcare

Alle klachten die gemeld zijn door yetik