Klacht: Product na 3 weken niet ontvangen. Verzoek om geld terug.

op 13 oktober 2017 over HDPHNS in de categorie Electronica Winkels - lokaal

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op donderdag 21 september(20:49) heb ik bij HDPHNS een audiospeler besteld. Het betreft de Astell&Kern AK70 in de kleur mintgroen(t.w.v. 649 euro). Bij de kleur groen stond een levertijd van 2-5 werkdagen.
Ik had het product binnen een week nodig. Ik bestelde het product en kreeg direct een betaalbevestiging dus dat leek helemaal in orde. In die betaalbevestiging stond dat ik een mail zou krijgen als het product verzonden was.

Op dinsdag 26 september ontving ik geen product noch mail.
Ik heb Hdphns die dag op 5 verschillende momenten gebeld.
Ik kreeg dan het volgende te horen: ‘Welkom bij HDPHNS. Op dit moment zijn we wegens vakantie telefonisch niet bereikbaar. Voor vragen zijn we bereikbaar via info@hdphns.com. Bestellingen worden uiteraard net zo snel bezorgd als normaal.’

Op vrijdag 29 september geen product ontvangen.
Ik heb Hdphns op 3 verschillende momenten gebeld. Wederom kreeg ik dezelfde voicemail. Ik besloot te wachten met mailen tot de maandag erop, ik had goede hoop.
Op maandag 2 oktober was het product en/of mail nog nergens te bekennen. Ik heb het bedrijf wederom 3 maal gebeld. Daarnaast ook een beleefde mail gestuurd met de vraag waar mijn product zich op dat moment bevond. Gevraagd waarom ze niet reageren op de mail via waar ze, ondanks de vakantie, wel op bereikbaar pretenderen te zijn. En waarom ze in de voicemail zeggen dat bestellingen uiteraard net zo snel bezorgd worden als normaal, maar dit niet het geval is.

Van dinsdag 3 oktober tot vandaag (13 oktober) elke dag gewacht.
Geen product. Geen reactie over de mail. En bijna elke dag twee maal gebeld.

Vandaag 13 oktober geen product, geen mail en weer gebeld. Zelfde voicemail.
Ik heb geen product ontvangen. Ik heb geen verzendmail ontvangen. Ik krijg ze niet aan de lijn. En ik krijg geen reactie via de mail. Samengevat: Ik wacht inmiddels al 23 dagen op mijn product. Van die 23 dagen zijn er 18 dagen over tijd. Dan wel niet volgens de afspraak. Ik heb het bedrijf inmiddels meer dan 20 keer gebeld. Ze zijn al zeker 3 weken op vakantie volgens de voicemail. 2 maal gemaild, geen reactie gekregen. Ook niet geheel onbelangrijk, ik heb 649 euro betaald voor niks.

Gewenste Oplossing:

Inmiddels heb ik het product elders besteld.
Ik heb mijns inziens nu meer dan lang genoeg op het product en/of reactie gewacht.
Ik zou graag als oplossing mijn geld binnen een snellere termijn dan 3 weken terug willen krijgen.
Want 650 euro is veel geld.
Ik ontbind mij dus bij deze van onze (koop)overeenkomst.
En ik hoef dus ook de Astell&Kern AK70 in de kleur groen niet meer te ontvangen.
In het geval dat hij er toch ineens is, zal ik hem meteen retourneren.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 dagen geleden - Ik heb een email gestuurd naar HDPHNS over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door RLCS