Klacht: Pakket terug gestuurd na betalen inklaringskosten

QuintenStriekwold op 19 januari 2022 over PostNL in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Het pakket is door postnl terug gestuurd naar land van herkomst na betalen van inklarings kosten van 60€.
Hun argument verkeerd adres/niet goed leesbaar, terwijl ik op het zelfde adres de brief heb ontvangen waarin stond dat ik de inklaringen over het pakket moest betalen. Nu wordt het pakket heel de tijd op en neer gestuurd en postnl wil niks doen eraan

Gewenste Oplossing:

Als ze eindelijk me pakket bezorgen. Wat al vanaf 30 oktober onderweg is. Aangezien die nu al voor de 2de keer bij de douane ligt

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar PostNL over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door PostNL in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat PostNL een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

PostNL

Heeft op 19 januari 2022 om 11:03 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw bericht op klachtenkompas. Omdat ik u telefonisch niet kan bereiken informeer ik u op deze wijze. In uw melding geeft u aan dat uw zending afkomstig uit het buitenland retour is gezonden nadat u de inklaringskosten heeft voldaan. Ik kan mij voorstellen dat dit een enorme teleurstelling voor u is zeker omdat de zending al sinds 30 oktober onderweg is. Ik bied u dan ook mijn oprechte excuses aan.

Uit mijn gegevens blijkt dat uw zending helaas op 30 december retour is gezonden naar de afzender. Helaas is mijn niet bekend wat de reden hiervoor is geweest. Deze staat wel fysiek op het pakket vermeld.

De afzender kan dan ook, mocht deze reden onterecht zijn, contact opnemen met de postorganisatie aldaar om de verzendkosten vergoed te krijgen. Uiteraard zal de deze postorganisatie dit dan claimen bij PostNL mocht de fout door ons zijn gemaakt.

Voor het retour ontvangen van de door u betaalde kosten wil ik vragen om via onze website een bezwaar te maken zodat alle gegevens bekend zijn en dit voor u in orde gemaakt kan worden. Nogmaals mijn excuses voor het ondervonden ongemak.

Ik ga er vanuit u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

PostNL Klantenservice

Alle klachten die gemeld zijn door QuintenStriekwold