Klacht: Lelystad airport. Heel laag bij de grond.

op 07 september 2018 over OverheidOverig in de categorie OverheidOverig

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Wat is er lager bij de grond de vliegtuigen, die naar Lelystad gaan vliegen of de politici, die het vinden kunnen dat rondjes vliegende vliegtuigen heel laag, maar eigenlijk ook heel onnodig heel veel geluidsoverlast aan de inwoners van Steenwijkerland gaan bezorgen??

Dit terwijl er iedere dag al op veel verschillende hoogtes regelmatig vliegtuigen boven Steenwijk vliegen, alles moet er hierover heen, van zakenvliegtuigjes richting Lelystad tot heel veel vluchten die alleen maar over Nederland vliegen, zodat er eigenlijk ieder moment wel een vliegtuig te horen is, er is echt geen moment stilte.

De dalende vliegtuigen met bestemming Schiphol, die uit het noordoosten komen, gaan voor zeker 90 % al over Basse, deze vliegen op een hoogte van ongeveer 4300 meter vliegen en maken al behoorlijk wat herrie en vooral omdat ze blijkbaar alleen over Basse kunen vliegen, terwijl er ruimte genoeg is in de lucht.

Dit al verschrikkelijk irritant.

Maar hoeveel herrie moeten dan vliegtuigen die op één derde van deze hoogte vliegen, die niet dalen, maar die op 1500 meter hoogte moeten blijven vliegen en dus ook flink gas moeten geven om op deze hoogte te blijven, wel niet maken?

Dit is vele vele malen erger dan de veel hoger vliegende vliegtuigen, die nauwelijks gas hoeven te geven, omdat ze dalen, maar die je toch ook al flink hoort.

Lelystad airport ligt gewoon niet op de goede plek, omdat de aankomende vliegtuigen hiervoor gewoon dezelfde route moeten volgen als de vliegtuigen naar Schiphol en daarom op een andere (veel lagere) hoogte moeten vliegen.

Is er dan totaal geen rem op het aantal dagelijks vliegende vliegtuigen, moet het echt steeds meer worden, waardoor het noodzakelijk zou zijn om een extra vliegveld te openen, waardoor de ernstige geluidsoverlast voor nog meer mensen gaat gelden.

Gewenste Oplossing:

Als vliegtuigen ook eens ergens anders gaan vliegen als boven Steenwijkerwold en Basse, zodat er af en toe ook eens gewoon stilte is en niet iedere minuut weer een nieuw vliegtuig.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over OverheidOverig

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over OverheidOverig nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door maartenberg