Klacht: ongevraagde sms 5959telefuture

op 29 maart 2010 over Telefuture in de categorie Incassobureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Omschrijving klacht

mijn zoon kreeg na wat spelen met een fun-code op sijn simkaart steeds vage sms-jes. dit heb ik stopgezet met een stopzetfilter via internet. wat hij mij niet vertelde is dat de sms-jes doorgingen, totdat zijn beltegoed van 200 euro in 4 maanden tijd op was. ik heb 10 euro opgewaardeerd en 3 dagen later was het weer op. Provider gebeld: blijkt dat er ierdere dag ( 6 dagen per week) een sms wordt gestuurd die 1,50 kost! er staat nog 64 cent, ik bel het afmeld nummer a 10 cent per minuut, dat breekt af want 64 cent is te weinig tegoed om een gesprek te voeren. met andere woorden: ik moet dus eerst minimaal 10 euro opladen, dan het nummer bellen om de sms-dienst die we nooit hebben aangevraagd af te melden en vervolgens weer 10 euro af te laten schrijven met sms-jes. 5959: jullie zijn afzetters en maken verschrikkelijk misbruik van de onwetendheid van mobiele telefoonbezitters!

Gewenste oplossing

het beltegoed terug

Alle klachten die gemeld zijn door jacqmark