Klacht: Niet geleverd goederen.

Marjo Westerveld op 03 maart 2021 over Comfy Winkel in de categorie Websites - Korting, voordeeltjes en aanbiedingen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb op 28 januari een kappers schaar armband besteld en betaald. Ondanks meerder keren (4) schrijven naar Comfy Winkel heb ik geen armband en heb geen enkele keer reactie gehad op mij schrijven. Gek dat op hun site staat dat je ze moet schrijven als de artikel niet komt maar kennelijk lezen ze hun mails niet. Marjo Westerveld

Gewenste Oplossing:

Als ik nu binnen 5 dagen het product heb. Anders onderneem ik aktie.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Comfy Winkel

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Comfy Winkel nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Marjo Westerveld