Klacht: Motormover: slechte montagehandleiding, matig product, slechte service

op 08 augustus 2017 over Motoport.nl in de categorie Brommers, scooters en motoren

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Motormover: slechte montagehandleiding en slechte service
Eind november vorig jaar heb ik een motormover besteld bij Motoport, van de fabrikant Zonneveld. Het ding heeft het vanaf het begin niet goed gedaan. Ondanks een berg correspondentie met Motoport, zit ik 8 maanden later nog steeds met een mover die niet werkt. Motoport weigert een nieuwe te leveren, ondanks dat er 2 jaar garantie op zit. Ze leggen de schuld bij de fabrikant: die zou geen nieuwe willen leveren, dus kunnen zij het ook niet doen.
Het probleem is dat de onderkant van de mover op de grond ligt wanneer de motor erop staat. Daardoor rolt hij niet, en is de motor dus niet te verplaatsen. De oorzaak is waarschijnlijk dat de stalen hoofdbalken vervormd zijn door het aandraaien van de bouten die de twee zijkanten van de mover fixeren (de zijkanten die de motor overeind houden). Daardoor staan de wieltjes een stukje omhoog gericht, en ligt het frame van de mover lager dan de wielen – op de grond dus.
Motoport zegt dat het mijn eigen schuld is dat de balken vervormd zijn: had ik de bouten maar niet zo vast moeten aandraaien. Volgens mij is het heel normaal om de bouten goed vast te draaien die je kostbare motor overeind moeten houden. Je zou wel gek zijn als je dat niet deed. Als M10-bouten (stevige jongens) niet te vast mogen worden aangedraaid, dan moet dat in de montage-handleiding staan (en dat staat er dus niet). Bovendien heb ik geen uitzonderlijke kracht gebruikt. Ik heb gewoon een inbussleutel gebruikt en de bouten met de hand aangedraaid (en ik ben zeker geen krachtpatser).
Zoals gezegd wil Motoport geen nieuw exemplaar leveren, volgens opgave omdat de fabrikant dat weigerde. Na lang praten wilden ze de mover wel ‘repareren’. Dat is inmiddels gebeurd, maar helaas bleek vandaag: met geen enkel effect. De motor mover ligt nog steeds op de grond en is dus onbruikbaar.
Overigens: toen ik de mover voor de verzending uit elkaar haalde, bleken ook nog twee ingelaste M10-moeren los te zijn gekomen. Het is gewoon waardeloos dat ik die met mijn hand, zonder veel kracht, eruit kan draaien.

Gewenste Oplossing:

Een nieuw exemplaar.

Alle klachten die gemeld zijn door IvoJ