Klacht: misleid

op 10 mei 2016 over MKB Clickservice in de categorie Marketingbedrijven

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Net zoals hier meer is geschreven heb ik ook hetzelfde meegemaakt. Wij kregen ook een vertegenwoordiger (gevoelsmatig zo’n vlugge jongen) op bezoek die ons gouden bergen beloofde. op dat moment had ik al een bedrijf die mijn google adwords campagne verzorgde. Volgens de vertegenwoordiger was dit geen goed bedrijf. Er werkte maar studenten en zij konden niet behalen wat hun bedrijf wel zou kunnen halen. Uiteindelijk overstag gegaan.
Het mooie plaatje werd alleen maar mooier en hij streepte van allerlei bedragen weg. Achteraf gezien hadden we gewoon hier beter naar moeten kijken en de tijd moeten nemen. Hier zijn wij dan ook de fout ingegaan.
Vervolgens wordt de campagne opgestart. Wat de vertegenwoordiger ook zei in zijn verkooppraatje werd en een landingspagina gemaakt wat vervolgens door gelust zou worden naar mijn webwinkel. Tijdens het gesprek met hem was dit ook een goed middel om in te zeten. Aangezien wij de “ballen” verstand hadden hiervan zijn we op zijn deskundigheid af gegaan. Vervolgens dit een tijdje (2maanden) aangekeken. Ook heb ik zelf regelmatig gekeken hoe vindbaar wij waren. Ik vaak gekeken maar wat blijkt in de meeste dagen was ik na 11.00 al niet meer vindbaar. Dit met hen besproken en teruggekoppeld. vervolgens de landingspagina er tussen uit en nu rechtstreeks naar de website. Ook dit hielp niets en ik bleef onvindbaar na 11.00 uur.

Uiteindelijk een gesprek aangevraagd om het eea te bespreken. Dan blijkt dat een gesprek wel mogelijk is en ze je enigszins tegenmoet komen mar verder wel uitgaan van het contract wat was getekend. Uiteindelijk daar weggegaan met een redelijk gevoel. Ze boden mij aan om het budget te verdubbelen. Echter kwam ik er al redelijk snel achter dan ik me misleid voelde vanaf het eerste moment en ik geen vertrouwen meer had in dit bedrijf. ik heb dit kenbaar gemaakt en de eindafrekening gevraagd. Met het verzoek om te kijken of er iets tie doen is met de afkoopclausule in het contract. Zij houden vast aan de voorwaarden helaas. Ik heb het mijn inziens redelijk proberen op te lossen door ook nog vanuit Limburg naar Utrecht te rijden om het gesprek aan te gaan.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als er na alle redelijkheid gekeken gaat worden naar de gehele situatie en daar een redelijke vergoeding voor wordt gevraagd, maar niet wat ze nu vragen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar MKB Clickservice over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door MKB Clickservice in behandeling genomen

Bericht van MKB Clickservice

5 maanden geleden - Een accountmanager zal zo snel mogelijk contact met u opnemen om de situatie te bespreken.

Reactie van de melder van de klacht Dre1711

5 maanden geleden - Inmiddels alweer 2 gesprekken gehad met een medewerker van MKB clickservice. Vandaag werd mij gemeld dat zij zich aan het contract willen houden. Eigenlijk willen ze mij helemaal niet want ze willen mij het vertrouwen in het bedrijf terug laten winnen. Maar dit gaat niet meer gebeuren. Desbetreffende vertegenwoordiger heeft dat wel verpest. Nu houden ze zich aan de 40% regeling in het contract. Helaas kan ik hier niets aan doen omdat dit ook in het contract staat. Zij geven aan dat dit voor de kosten is die ze hebben gemaakt of hebben begroot. Dit zijn wel erg veel kosten voor een landingspagina, waar ik zelf aan mee geholpen heb, een tablet en paar uurtjes werk. Ik hoop alsnog dat ze met een redelijk voorstel komen. Mocht dit niet het geval zijn ben ik aan het overwegen om verdere stappen te ondernemen. Gezoen de verhalen hier op klacht.nl is hun verkoopwijze hetzelfde en zijn de klachten verwel identiek. Wacht nog of hun mail met de afwikkeling. Uitgaande van het telefoongesprek belooft dit niet veel goeds, maar ik laat mij verassen.

Bericht van MKB Clickservice

5 maanden geleden - Beste Dre1711, Wij willen u graag als klant behouden en hopen om samen tot een oplossing te komen. U wilt de samenwerking verbreken en dat is uiteraard mogelijk. Zoals gebruikelijk bij een zakelijke overeenkomst wordt daar een verbrekingsvergoeding voor gevraagd. Wij vragen een verbrekingsvergoeding om de tot nu toe gemaakte kosten te dekken. Wij vragen geen instapkosten en wij investeren in de beginperiode veel in onze klanten. Persoonlijke accountmanagers, gecertificeerde AdWordsspecialisten en professionele copywriters gaan gelijk aan de slag voor u. Er worden landingspagina’s ontwikkeld met een call tracking nummer, er worden teksten geschreven, er wordt een AdWords campagne aangemaakt etc. Wij hebben inderdaad input gevraagd van u, aangezien wij u zo goed mogelijk in uw behoefte willen voorzien. Daarnaast houden wij de campagne goed in de gaten en zullen wij de campagne optimaliseren als dat nodig is. Zeker in de beginperiode is dit erg belangrijk. Wij hebben meer voor u gedaan dan enkel een pagina online gezet. Uw accountmanager heeft contact met u gehad over uw klachten en zij zal dit verder afhandelen. Voor meer vragen kunt u contact met haar opnemen. Met vriendelijke groet, MKB ClickService

Reactie van de melder van de klacht Dre1711

4 maanden geleden - Vanochtend wederom contact gehad met mijn accountmanager. Jammer genoeg geven ze aan niets verder voor mij te kunnen betekenen en zich vasthouden aan het contract met de clausule van 40%. Zijn geven aan dat dit is voor de kosten die ze hebben gemaakt. We praten dan over een bedrag van om de nabij van € 1600,00. Ik kan mij niet voorstellen dat een landingspagina, wat teksten schrijven en zo wat kleine werkzaamheden dit de kosten zijn. Als ik op internet ga kijken heb ik al een landingspagina voor € 100,00. Maar dit ter zijde. Ik snap dat ik extra kosten moet betalen als ik vroegtijdig het contract verbreek. Echter gezien de situatie, de wijze van handelen van hun vertegenwoordiger en het vertrouwen wat er niet meer is, had ik wel verwacht dat hier een regeling uit was gekomen die voor beide partijen redelijk was geweest. Zoals eerder geschreven vandaag nog contact gehad. Haar nogmaals de feiten voorgelegd en gevraagd om naar de situatie te kijken. wederom het gehele verhaal verteld. Ook wat betreft de uitspraken over DTG. Ze geeft dan aan dat dit nieuwe informatie is. Nogmaals verzocht het voor te leggen aan haar manager. Ze geeft aan dat ze dit al heeft gedaan en dit niet meer te doen. Als ik haar dan aangeef dat er nieuwe informatie is, geeft ze aan van niet. Dit terwijl ze 5minuten geleden nog aangaf dat ze niets wist van het zwart maken van DTG. Ik heb nu gevraagd om de rekening van het totaal en ik wacht af. Ik laat het er in ieder geval niet bijzitten. Mochten er meer gedupeerde zijn van MKB Clickservice dan kom ik graag met hen in contact. Mogelijk kunnen we samen optrekken. Om in contact te komen kan er een mail gestuurd worden naar info@iworksrepair.nl

Bericht van MKB Clickservice

4 maanden geleden - Beste Dre1711, Wij hebben geprobeerd om samen tot een oplossing te komen. Helaas staat u hier niet voor open en wilt u de samenwerking beëindigen. In artikel 8 van de overeenkomst staat beschreven dat de overeenkomst pas als ontbonden kan worden beschouwd wanneer u 40% van de nog resterende maandelijkse termijnen betaald heeft. In tegenstelling tot onze concurrenten vragen wij geen hoge instapkosten, maar een vaste maandelijkse bijdrage. Dit betekent ook dat wij een verbrekingsvergoeding moeten vragen bij het vroegtijdig beëindigen van de overeenkomst om de kosten te dekken. Wij hebben voor u landingspagina’s ontwikkeld, teksten geschreven, de teksten uitgebreid, een AdWords campagne ontwikkeld voor de website én de webshop, een calltracking nummer toegevoegd, Bizbook geleverd etc. Dit betekent ook dat er o.a. een copywriter, campagnebeheerder, accountmanager, programmeur, administratief medewerker en een medewerker van de technische dienst werk verricht hebben. Uiteraard is dit voor ons ook niet de wenselijke oplossing en willen wij graag de samenwerking voortzetten. U bent bij ons op kantoor geweest en wij hebben toen samen afspraken gemaakt om met onze samenwerking door te gaan. Helaas heeft u toch besloten om te stoppen ondanks de gemaakte afspraken. Tijdens het gesprek is er aangeboden om op de kosten van MKB ClickService het AdWords budget te verdubbelen. Er is afgesproken dit voor 2 maanden te doen en dan naar de resultaten te kijken. U belde al snel op dat u het niet meer wilde. Wij hebben dan ook niet de kans gehad om de resultaten te verbeteren en u tevreden te stellen. Welke uitspraak de vertegenwoordiger gedaan heeft over DTG en of de accountmanager hier op de hoogte van was is niet van toepassing. Wij staan achter onze dienstverlening en wij zijn ervan overtuigd dat wij een net zo goede of zelfs betere dienstverlening kunnen bieden dan onze concurrenten. Met deze overtuiging gaan de vertegenwoordigers op pad en sluiten de overeenkomsten af. Wij vinden het erg jammer te vernemen dat u zich gedupeerd voelt en andere klanten oproept samen met u verdere (juridische) stappen te ondernemen. Wij hebben gehandeld conform onze overeenkomst en dit betreft de afspraken welke beide partijen onderling hebben gemaakt. Met vriendelijke groet, MKB ClickService

Reactie van de melder van de klacht Dre1711

4 maanden geleden - Het is mooi dat u allemaal opsomt wat jullie hebben gedaan. Mogelijk klopt dit deels voor jullie eigen beleving, ik kan zeggen dat ik er in ieder geval anders naar kijk. Het is mijn initiatief geweest om met elkaar in gesprek te gaan omdat de campagne niets opleverde, vanuit jullie is hierin niets gedaan. Sterker nog, ik moest naar jullie komen!! Dan komt mijn eigen accountmanager er nog niet bijzitten, zij zou weg moeten. Als het gesprek bijna ten einde is komt ze nog binnen. Voor mij vreemd dat ze er dan niet bij had kunnen zitten. Jullie geven aan dat jullie het budget wilde verdubbelen, mogelijk moet je dan ook benoemen dat het budget € 50,00 per maand is, dit is € 1,50 per dag wat zich in de meeste gevallen vertaald in 3 t/m 5 klikken. Dus met verdubbeling zou ik er nog niet zoveel mee opschieten. In de meeste gevallen was ik dagelijks al na 10.00 niet meer zichtbaar op google. wat zou dan die verdubbeling op hebben geleverd? Daarnaast wordt er gesproken dat ik de samenwerking niet meer voort wilde zetten. Dat klopt, door alle dingen die zijn gebeurt had, en heb, ik totaal geen vertrouwen meer in jullie bedrijf. Zoals ik hierboven al heb geschreven was jullie oplossing niet de oplossing en dat weten jullie zelf ook. Daarnaast wordt er niet gekeken naar het handelen van jullie vertegenwoordiger. Deze goede man komt binnen met zijn verhaal, daarbij maakt hij concullega's zwart (zoals DTG). Hij geeft aan dat daar alleen maar studenten werken en dat hij meer en beter kan. Na 2/3 maanden nog geen omzet, nog niet 1 artikel verkocht via jullie campagne. Heb vandaag samen met de webbouwer gekeken naar de aantal klikken. Ik kan zeggen dat dit niet in zijn geheel overeenkomt met de rapportages die jullie mailen. Als alles dan besproken is komt de vertegenwoordiger met het contract. Ik heb het willen lezen, maar gaf snel aan dat dit wel veel zou zijn. vervolgens komt de vertegenwoordiger met een opzet waar alleen de cijfers opstaan. Hij geeft dan aan dat lezen eigenlijk ook niet hoeft. Hij streept bedragen weg die op desbetreffend formulier staan, waardoor je er anders naar gaat kijken. Ik vind het erg jammer dat ik de vertegenwoordiger niet meer heb gesproken. Afspraak was in februari te beginnen, krijg ik al een brief dat jullie in januari willen beginnen, ook hier moet ik dan zelf achteraan. daarnaast schrijven jullie nu dat alles pas gestopt kan worden als er betaald is. Als eerste heb ik begin mei al de rekening gevraagd, die heb ik nog steeds niet en verder mogen jullie voor mij niets meer uitvoeren. Alle kosten die jullie nu voor mij maken, zullen jullie eigen kosten zijn. Als laatste voor deze keer is dat ik heb geprobeerd een oplossing te zoeken waarbij we samen op goede wijze uit elkaar zouden kunnen. Het enigste wat jullie hebben aangegeven is dast contactueel vaststaat dat ik 40% moet betalen van de resterende termijnen. Ik wil wel een bedrijf inschakelen die kijkt naar jullie aandeel en wat redelijkerwijs jullie kosten zijn geweest. Dan zijn we er volgens mij uit wat ik moet betalen. Jullie geven aan dat die 40% voor de kosten zijn, dus waarom zouden we deze oplossing niet nemen. dan zijn jullie uit de kosten iets wat jullie willen, toch?

Bericht van MKB Clickservice

4 maanden geleden - Beste Dre1711, Op 7 april heeft uw accountmanager contact met u opgenomen om de campagne te bespreken. U heeft toen inderdaad aangegeven dat u niet tevreden was. Zij heeft toen met u afgesproken dat uw campagnebeheerder contact met u zou opnemen om eventuele aanpassingen aan de campagne te bespreken. Hij heeft contact met u gehad en samen hebben jullie afgesproken dat u naar kantoor zou komen om het een en ander te bespreken. Het klopt dat uw persoonlijke accountmanager niet aanwezig was bij het gesprek. Dit in verband met omstandigheden. Als u hier meer informatie over wilt dan kunt u bellen naar onze klantenservice en zij kunnen dit toelichten. Wij nemen uw klacht zeer serieus, derhalve hebben onze andere accountmanagers deze zaak overgenomen. Één van onze andere accountmanagers is toen aanwezig geweest tijdens het gesprek. Het AdWords budget is variabel en wij raden inderdaad aan om minimaal een budget van €45.- te hanteren. Dit neemt niet weg dat u er zelf voor kan kiezen om dit budget te verhogen. Daarnaast was het verdubbelen van het budget ook een test om te kijken of een hoger budget inderdaad meer zou opleveren. Het budget wordt door Google verspreid over de hele dag en daarom is het mogelijk dat u op bepaalde tijdstippen niet zichtbaar bent op Google, de vertoningen kunnen dus plaatsvinden op willekeurige momenten. Daarnaast adverteert Google tot dat het dag budget besteed is. U zegt dat onze oplossing niet de oplossing is. Wij hebben samen afspraken gemaakt. Als u hier niet mee eens bent dan had u dat kunnen aangeven en dan hadden wij naar andere oplossingen kunnen zoeken. In plaats daarvan zegt u de overeenkomst op. Wat er precies gezegd is door onze vertegenwoordiger laten wij in het midden. Het is niet onze bedoeling om derde partijen zwart te maken. Als de vertegenwoordiger hier wel een uitspraak over heeft gedaan dan willen wij daar mijn excuses voor aanbieden en uitleggen dat dit niet onze werkwijze is. Dit neemt niet weg dat wij achter onze dienstverlening staan. Wij sturen inderdaad iedere maand een rapportage via de mail. Deze cijfers van de rapportages komen uit uw AdWords-campagne en worden verstrekt door Google, wij kunnen deze cijfers niet aanpassen. Voor nadere toelichting omtrent de Google AdWords-campagne kunt u contact opnemen met uw campagnebeheerder, hij kan u tekst en uitleg geven omtrent de statistieken. U kunt tussentijds ook zelf de voortgang bijhouden via uw persoonlijke pagina op MyMkbClickService. U heeft inderdaad aangegeven dat u pas in februari wilde beginnen met uw AdWords-campagne. Er is toen afgesproken dat het budget van januari (wat toen niet is uitgegeven) uitgegeven zou worden in februari. Wij hebben hier uw akkoord van gekregen. U heeft in mei inderdaad aangegeven dat u wilde weten wat de verbrekingsvergoeding is. Dat neemt niet weg dat wij voor enkele maanden een overeenkomst hebben gehad en werk verricht hebben. De facturen van deze maanden moeten uiteraard betaald worden. Op 10 mei heeft u bij een vervangende accountmanager aangegeven dat u wilt weten wat de verbrekingsvergoeding is. U dient hier eerst goedkeuring voor te geven, voordat wij alles stop kunnen zetten. In eerdere telefoongesprekken heeft u aangegeven bereid te zijn de verbrekingsvergoeding te betalen, echter niet de overeengekomen 40%. Wij hebben u meermaals bericht dat wij hier helaas niet van kunnen afwijken dit daar het reeds gedane investeringskosten betreft. Tevens bent u destijds akkoord gegaan met deze afspraak en is dit een voorwaarde welke van toepassing is indien de overeenkomst vroegtijdig beëindigd wordt. Met vriendelijke groet, MKB ClickService

Reactie van de melder van de klacht Dre1711

4 maanden geleden - Als jullie er van overtuigd zijn dat verdubbeling van het budget wel resultaat oplevert, wil ik jullie deze kans wel geven. Echter mocht dit geen resultaat hebben stel ik voor dat de overeenkomst kosteloos ontbonden kan worden. Dit houd dus in dat ik € 45,00 inleg en jullie.

Reactie van de melder van de klacht Dre1711

4 maanden geleden - Ik heb nog niets vernomen wb mijn voorstel van 03-06-2016. Daarnaast heb ik ook nog steeds geen rekening.

Bericht van MKB Clickservice

4 maanden geleden - Beste Dre1711, Wij gaan intern uw voorstel bespreken. Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen. Met vriendelijke groet, MKB ClickService

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat MKB Clickservice een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

MKB Clickservice

Heeft op 07 juni 2016 om 15:49 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste Dre1711,

U heeft contact gehad met één van onze accountmanagers en zij heeft uitgelegd dat wij graag extra budget aanbieden, maar dat wij geen resultaat kunnen garanderen. Uiteraard willen wij ons altijd inzetten om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. U heeft aangegeven bij de accountmanager dat u al een andere partij gevonden heeft die wel resultaat kan garanderen. U heeft dan ook besloten dat u de samenwerking met ons wilt beëindigen.

Met vriendelijke groet,

MKB ClickService

Heeft op 07 juni 2016 om 16:33 geantwoord

Zie bericht hieronder.

Bericht van MKB Clickservice

4 maanden geleden - Beste Dre1711, Wij reageren hier op uw reactie bij uw andere klacht. U heeft in overleg met de accountmanager besloten om te stoppen met de samenwerking en de verbrekingsvergoeding te betalen. Zodra dit betaald is gaan wij over tot het sluiten van het dossier. Aangezien u hier zelf mee ingestemd heeft gaan wij ervan uit dat het probleem is opgelost. Nogmaals als u hier toch niet achter staat kunt u contact opnemen met de klantenservice door te bellen naar 030 266 96 66. Wij hebben al eerder geprobeerd uit te leggen waarom wij een verbrekingsvergoeding vragen. Daarnaast hebben wij geprobeerd u tegemoet te komen door extra budget aan te bieden. Zoals u zelf misschien ook wel kan begrijpen is het niet mogelijk om resultaten te garanderen met adverteren. Maar uiteraard zullen wij ons inspannen voor alle klanten. Ik wil nogmaals benadrukken dat als u niet tevreden bent met de oplossing u contact op kan nemen met de klantenservice. Met vriendelijke groet, MKB ClickService

Alle klachten die gemeld zijn door Dre1711