Klacht: met fiets in de trein

op 10 oktober 2016 over NS in de categorie Openbaar Vervoer

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Mijn zoon, reist sinds kort met de trein van Grou naar H’veen naar school. Hij heeft adhd en pdd-nos kenmerken. Dit zijn de types die altijd alles kwijt zijn en vergeten. Mijn grote angst was dan ook dat hij niet zou in en uit checken, zijn pas kwijt zou raken e.d.
Uit voorzorg had ik al op zijn persoonlijke ov-kaart het saldo automatisch laten aanvullen en een abonnement geregeld zodat hij aantoonbaar betaald had voor de hele maand. Ik heb het traject met hem gereisd. Geen risico’s.
Nu kreeg ik deze week een acceptgiro door de bus van 56 euro. Ik vroeg of hij zijn pas vergeten was. Dit was niet het geval geweest maar hij had mensen met de fiets de trein in zien stappen en dacht “dat is handig, dat doe ik ook, dan hoef ik niet op de bus te wachten die mij naar school brengt”. Op de terugweg naar Grou heeft de conducteur dit dus opgemerkt en bleek dat hij ook een vervoersbewijs voor de fiets moest hebben. Gelijk op de bon. Waarom niet een waarschuwing. Mijn zoon had helemaal geen kwade opzet in de zin. Hij wist niet dat hij niet zomaar zijn fiets mee kon nemen. als hem dit gewoon verteld was, had hij het niet weer gedaan.
De trein is duur genoeg en kost ons een flinke duit. Ik heb alles geprobeerd om calamiteiten te voorkomen door alles goed met hem door te lopen. Dat hij zijn fiets in zou laden was echter niet bij mij opgekomen.

Gewenste Oplossing:

Als de boete vervalt. Hij weet nu dat hij zijn fiets niet mee mag nemen dus dat zal niet weer gebeuren.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 weken geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over NS

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 week geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over NS nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door gerrittuinstra