Klacht: Levensgevaarlijke situatie door brekend frame Babboe City (van slechts 5.5 jaar oud)

op 18 februari 2018 over Babboe bakfietsen in de categorie Fietsmerken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Wij hebben sinds mei 2012 een nieuwe Babboe City gekocht. De fiets is dus inmiddels 5.5 jaar oud. Echter, wat is er gebeurd: het frame is compleet, uit het niks, volledig door gebroken!!!! Een levensgevaarlijke situatie.

Mijn partner reed op het moment van breken op een heel drukke weg met de bakfiets en onze 3 kindjes (waarvan de oudste, 5 jaar, achterop zat en de jongste gewoon op het bankje zaten ( 4 en 2 jaar)). Ineens zakte de bak naar beneden en daardoor maakte mijn vriend een vreemde slinger naar het midden van de weg (gelukkig net geen auto naast hem). Ikzelf had die fiets nooit kunnen houden en zou vermoedelijk zijn gevallen met fiets en al.

Wij hebben direct contact opgenomen met Babboe. Zij gaven aan dat ze het een vervelende situatie vonden, maar dat de fiets buiten de garantieperiode valt (nogmaals, onze fiets is 5.5 jaar oud en de garantieperiode is 5 jaar….). Zij hadden dit echter nog nooit mee gemaakt, dus ze zouden in overleg gaan.

Het feit alleen al dat dit nog nooit is mee gemaakt, lijkt mij al dat je als bedrijf zijnde direct tot een passende oplossing komt, zeker omdat het een levensgevaarlijke situatie veroorzaakt heeft voor een jouw klanten.

Na ruim 1.5 week hadden wij nog steeds geen reactie gekregen. Dus wij hebben nogmaals gemaild. Vervolgens heeft Babboe ons pas 2 weken na het incident gebeld (al die tijd zitten wij sowieso zonder fiets, die wij absoluut niet kunnen missen) en zij kwamen met het volgende voorstel:

Uit coulance mogen jullie een nieuw frame van €360 bij ons kopen, de monteur komt het bij jullie plaatsen en jullie hoeven geen voorrijkosten te betalen.

Wij stonden perplex: dit is toch geen passende oplossing? Wij verwachten eerlijk gezegd helemaal niks te betalen. Als je een frame niet kan vertrouwen, waarom zou je überhaupt dan nog gaan fietsen? Zeker een bakfiets waar je kinderen mee vervoert, moet betrouwbaar zijn. Dat is onze Babboe in ieder geval totaal niet… Bovendien is de service is in dit geval barslecht. Wat als het wel verkeerd was gegaan en mijn partner met kids onder de auto was gekomen en er een (ernstig) ongeluk was gebeurd?

Wij hebben nooit vreemde dingen met de fiets gedaan en onze kinderen zijn nog heel klein, dus totaal niet zwaar. Een brekend frame mag gewoon echt nooit gebeuren (en zeker niet na 5.5 jaar)! Levensgevaarlijk!

Wij raden een Babboe in ieder geval niemand aan in onze vrienden- en kennissenkring, en hebben ons verhaal inmiddels al verspreidt in onze omgeving.

Gewenste Oplossing:

Wij zijn tevreden en vinden het een goede service als wij een volledig vergoed nieuw frame krijgen van Babboe, incl montage en zonder voorrijkosten.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een email gestuurd naar Babboe bakfietsen over deze klacht.

Reactie van de melder van de klacht M-I

1 maand geleden - Babboe is na een telefonisch gesprek vrij snel langsgekomen om een volledig vergoed nieuw frame te leveren inclusief montage en zonder voorrijkosten. Wij zijn tevreden over deze afhandeling, wij voelen ons door Babboe serieus genomen en gehoord. Bedankt voor de service.

Alle klachten die gemeld zijn door M-I