Klacht: kinderen zijn geen voorwerpen

op 04 oktober 2011 over William Schrikker Stichting in de categorie Zorginstellingen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

De kinderen zijn 17, 16, 15 en 14 jaar oud en mogen niet meepraten over wanneer zij bij hun vader mogen logeren.De kinderen zitten in Roosendaal in een tehuis, vader woont bij Amsterdam en moeder in Rotterdam. We hebben in 3 maanden tijd 4 voogden gehad en zijn nu weer helemaal terug bij af. Er zijn er nu twee voor een gezin en zij bepalen alles voor de kinderen zonder het eerst aan hun te vragen. Dan komt er op een gegeven moment dat een kind een dubbele afspraak heeft en dan willen ze niet schuiven zodat dit kind een ander weekend naar zijn vader kan en dus niet hoeft te kiezen. Ook bepalen ze dat ze elke 3 weken naar moeder moeten, ongeacht hun clubs of sport en vader ziet ze maar een keer in de drie maanden een weekend. Bij moeder worden ze met een taxi gehaald en gebracht en ze kunnen niet eens naar vader gebracht worden terwijl vader ze wel terugbrengt zodat hij de andere 2 ook nog even ziet. Er wordt gelogen bij de vleet over wie wat zegt of doet en wat de kinderen tegen hun zeggen of tegen ons. Het is toch niet normaal dat hun over de tijd van de kinderen beslissen en de groep waar ze wonen en die dagenlijks met ze omgaan voorbij gelopen wordt? In een gezin moet je toch ook wel eens schuiven of veranderen omdat het net even anders loopt dan geplant.Voor de oudste is nog niet eens iets geregeld voor als hij straks 18 is en hij wil al twee jaar in de buurt van Amsterdam komen wonen.Heel jammer hoe deze mensen met hun, nog niet volwassen, kliënten omgaan. Ze hebben hun mond vol dat ze alles in het belang van het kind doen, maar in de praktijk is het alleen maar regels na regels geven en die heb je maar te volgen.

Gewenste Oplossing:

Een andere instelling als voogd en een voogd voor het gezin, dat er met de kinderen gepraat wordt en geluisterd en ook handelen naar wat de kinderen zeggen.
Fexibeler omgaan met bezoeken aan de ouders, zodat ze bij een extra vrije dag voor of na een weekend eens extra naar hun vader kunnen. Niet vooraf al datums prikken en dan niet kunnen schuiven van hun.

Alle klachten die gemeld zijn door john103