Klacht: groupon bon 1 dag te laat

op 21 oktober 2011 over FitAllDay in de categorie Sportclub/-school

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

ik heb via een groupon een abonnement bij fit all day gekocht, 3 maanden onbeperkt sporten voor 20 euro. Stom als ik zelf ben stel ik het tot het laatste moment uit om naar de sportschool te gaan en in de week dat de bon uiterlijk besteed dient te worden, word ik natuurlijk ziek. Ik mail fit all day met mijn verhaal en krijg op 18 oktober te horen dat de bon op 17 oktober verlopen is. Ik vind dit ronduit onklantvriendelijk. Fit all day verschuilt zich achter groupon, maar dit is nonsens aangezien ik uit eigen ervaring weet dat het aan het bedrijf zelf is om te bepalen hoe flexibel je met deze datums omgaat.

Gewenste Oplossing:

dat is aan fit all day om te bepalen vind ik, maar ik verwacht niks meer van ze, na 2 korte mails waarin ze stug blijken als beton.

Alle klachten die gemeld zijn door guicha