Klacht: klacht fokker v. Mathediënne. Mevr. M. van Dijk Utrecht

op 20 mei 2011 over Fokker Van Dijk in de categorie Dierenwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In november 2010 voor 800 euro contant de shih-tzu pup Peter Facinelli (met stamboom)gekocht bij de kennel van Mathediene (van Mevr. M. van Dijk) in Utrecht. http://www.mathediene.nl/
Na bezoek aan dierenarts bleek dat het hondje HD heeft, of in ieder geval grote kans daarop. De foto’s werden naar orthopeed gestuurd in Amsterdam en deze kwam tot dezelfde conclusie. Advies van dierenarts was de koop ongedaan te maken.
Mevr. van Dijk werd meteen ingelicht (binnen een week na aankoop). Zij ontkende echter en accepteerde de diagnose niet. Na overleg is het hondje precies 2 weken na aankoop teruggebracht, incl. alle papieren. De fokster weigerde echter geld terug te geven en verscheurde ter plekke de brief waarin om terugbetaling gevraagd werd, zonder deze gelezen te hebben.
Het aankoopbedrag van 800 euro is nog steeds niet terugbetaald (en dan hebben we het nog niet over de extra dierenartskosten), ook niet na herhaaldelijke verzoeken en brieven naar rasvereniging en raad van beheer. Ook heeft Mevr. van Dijk een brief van advocaat genegeerd.
Na een paar maanden werd dezelfde pup opnieuw te koop aangeboden op de site van deze fokster terwijl ze dus wist dat hij een erfelijke aandoening heeft en zij al 800 euro onrechtmatig in haar zak gestoken heeft.
Mevr. v. Dijk zegt dat zij de regels nakomt, dat kopers er zeker van kunnen zijn dat zij een gezonde pup kopen en dat zij geen broodfokker is. Niets is minder waar.

Gewenste Oplossing:

Mevr. van Dijk dient de 800 euro die zij ontvangen heeft voor deze pup terug te betalen, aangezien de koop volgens de wettelijke regels ongedaan is gemaakt.

Alle klachten die gemeld zijn door hondjePeterFacinelli