Klacht: €354 van rekening afschrijven zonder melding

op 17 oktober 2016 over Essent in de categorie Energieleveranciers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

74 jaar hoe lang ik bij essent ben ik weet het niet,nooit geen problemen gehad,geld werd automatisch afgetrokken.
problemen gehad met internet,daar ben ik niet zo,n ster in
daarom mail van essent niet ontvangen.
toen bericht via de post,voor de meter opname,vroeg om een kaart,die ik dan in kon vullen,dat kon niet,ik dacht,nou dan schatten ze het maar in.
mijn kosten zijn minimaal houtkachel zonnepanelen kosten €48 per maand
ze hebben het ingeschat,er kwam een paar euro bij.
maar bij de eerstvolgende afrekening werd er €354 afgetrokken
tot mijn verbazing.
een paar keer gebeld,kom je ook niet verder mee,maar kwam er wel achter,dat de berekening van de aftrek van de opbrengst van de zonnepanelen,niet was ingeschat,.
terwijl dit wel bekend was.
hier is sprake van arrogantie van de macht,ze doen maar.
ik ben er eens even ingedoken,zie wetgeving 2013 meter opname mogelijkheden [meter opnemer per post telf ,het blijkt dus dat een meter opnemer nog steeds een optie is.
maar die is niet meer operationeel.
automatisering,slimme meter wie heeft er nog vertrouwen in deze gouddelvers,slimme meter aantasting van de privatie.
art 19 grondwet staat onze overheid zorgd voor werkgelegenheid.
maar dat zijn ze vergeten,meer met andere zaken bezig internationaal ,er zijn in dit land 3 miljoen bejaarden,waar steeds minder aandacht aan geschonken wordt.
een meter opnemer is hier wel gewenst.
maandag een gesprek met een toezichthouder.
zien of daar wat uit komt.

Gewenste Oplossing:

een meter opnemer die de standen doorgeeft

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 dagen geleden - Ik heb een email gestuurd naar Essent over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 dagen geleden - Deze klacht is zojuist door Essent in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 dagen geleden - We hebben bericht ontvangen dat Essent een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Essent

Heeft op 17 oktober 2016 om 14:06 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste hw.rademaker,

Op 16 oktober 2016 heeft u via www.klacht.nl uw onvrede kenbaar gemaakt over Essent. Allereerst wil ik u bedanken dat u deze moeite heeft genomen.
U geeft aan dat u problemen heeft gehad met internet en daardoor onze e-mail niet heeft ontvangen om de meterstanden door te geven. U geeft aan dat u dit soort zaken liever per post ontvangt. U heeft gevraagd om een nieuwe meterstandenkaart per post. Deze heeft u niet ontvangen. Om die reden heeft u besloten om geen meterstanden door te geven, waardoor de meterstanden zijn berekend, in uw nadeel. Uw teruglevering is niet meegenomen in de berekening. U geeft aan dat u wilt dat er een meteropnemer langskomt.

Ik heb op 17 oktober 2016 telefonisch contact opgenomen om uw onvrede te bespreken. Ik heb u aangegeven dat wij het verzoek tot doorgeven van de meterstanden naar het e-mailadres hebben verstuurd dat u in 2011 aan ons heeft doorgegeven. U heeft aangegeven dat uw e-mailadres tussentijds gewijzigd is. Ik heb u gewezen op uw verantwoordelijkheid om wijziging (tijdig) aan ons door te geven. Wij hebben geen nieuwe meterstandenkaart per post gestuurd, maar hebben op 29 augustus 2016 een e-mail gestuurd op uw nieuwe e-mailadres en aangegeven dat u op die e-mail kon reageren met uw meterstanden. Helaas hebben wij geen reactie mogen ontvangen waardoor uw meterstanden automatisch zijn berekend.

U heeft aangegeven dat u niets wist van de bijbetaling op de jaarafrekening. Wij hebben u echter op 16 september 2016 een e-mail gestuurd, op uw juiste e-mailadres, met de aankondiging van de jaarafrekening. Omdat uw correspondentiekanaal nog steeds op e-mail stond hebben wij de jaarafrekening digitaal verzonden. Wij hebben u verwezen naar de Mijn Essent omgeving. Tijdens ons gesprek heeft u gekeken of u de e-mail heeft ontvangen. Dit is het geval, maar het is helaas aan uw aandacht ontsnapt. U geeft aan dat u uw inloggegevens voor Mijn Essent niet meer weet en geen intentie heeft om deze opnieuw op te vragen.

Wij hebben op 14 oktober 2016 op uw verzoek uw correspondentiekanaal op postzending gezet. Alle correspondentie, inclusief jaarafrekening en meterstandenkaart, zal vanaf die datum per post worden verstuurd.

U geeft aan dat er een verplichting bestaat om de meterstanden fysiek op te komen nemen. Ik heb u aangegeven dat eens in de drie jaar een fysieke opname door de netbeheerder wordt gedaan. Dit was bij u voor het laatst in 2014.

Op uw verzoek heb ik nog een laatste e-mail gestuurd met de laatst bekende meterstanden. Zo kunt u zien welk telwerk wordt gebruik voor levering en welk telwerk voor teruglevering. U kunt op deze e-mail reageren met uw actuele meterstanden. Na ontvangst nemen wij uw verzoek tot correctie opnieuw in behandeling.

Ik wil u bedanken dat u de tijd heeft genomen om uw klacht met mij te bespreken.

Met vriendelijke groet,
Dave
Essent Webcare

Alle klachten die gemeld zijn door hw.rademaker