Klacht: Onterecht niet-thuis

NathalieT op 19 januari 2022 over DHL in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Voor de zoveelste keer thuis zitten wachten op pakketten, en wederom terwijl ik op de bank zit een niet-thuis bericht krijgen in mailbox. Winkels sluiten hier door de week om 17.30 uur dus voor werkenden niet mogelijk pakketten af te halen op dhl punt. Dit kan zo niet langer!!!

Gewenste Oplossing:

Als er een afspraak gemaakt wordt tussen tijdstippen te leveren, dit ook gewoon in te doen!!! Neem goede bezorgers aan!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar DHL over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door DHL in behandeling genomen

Bericht van DHL

1 jaar geleden - Goedemiddag. Bedankt voor uw bericht. Hartelijk dank voor het melden van uw klacht. Wat ontzettend vervelend om te lezen dat onze bezorger heeft aangegeven dat u niet thuis was terwijl u op de bank zat. Al helemaal nu dit zo te lezen vaker misgaat en het pakket in het weekend niet is op te halen. Stuurt u ons de recente zendingsnummers waabij dit is misgegaan samen met uw postcode huisnummer? Dan kunnen we kijken of het om dezelfde bezorger gaat en een klacht voor u doorzetten. Mijn excuses voor het ongemak. Met vriendelijke groet, Jim DHL Parcel Webcare

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat DHL een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

DHL

Heeft op 19 januari 2022 om 09:53 geantwoord

Geboden Oplossing:

Goedemorgen,

Enige tijd geleden verzochten wij u om aanvullende informatie, zodat wij uw klacht in behandeling kunnen nemen. Tot op heden hebben wij nog niets van u vernomen. Om deze reden gaan wij ervan uit dat uw vraag inmiddels is beantwoord. Is dit niet het geval? Neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice. De contactgegevens vindt u op dhlparcel.nl onder het kopje ‘Support’.

Met vriendelijke groet,

Mick
DHL Parcel E-Care

NathalieT

Heeft op 19 januari 2022 om 11:55 geantwoord

Per abuis via Outlook gereageerd ipv deze site. Betreft o.a. afgelopen zaterdag levering JUN491599949120156571541. Voor een werkende is het vervolgens niet mogelijk voor winkel sluitingstijd pakketten op te halen, en ik deze dus pas een week later kan halen.

Alle klachten die gemeld zijn door NathalieT