Klacht: Lezen schijnt lastig te wezen

Bred.Bergdreef op 22 november 2022 over DHL in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Bezorger moest een pakket met fruit afleveren. Was helaas niet thuis aangezien dit via een organisatie toegestuurd was en ik dit niet wist. Op het pakket stond duidelijk de instructie bij niet thuis het pakket bij de buren af te leveren en niet mee terug te nemen. Het is vers fruit.

Gewenste Oplossing:

Een goed excuus vanuit DHL en een verzoek om de bezorgers goed en explisiet de instructies te laten volgen als dit op een pakket staat. En in ieder geval bij een niet thuis te zorgen dat de barcode gekoppeld word aan het betreffende pakket en niet dat ik elke keer een half uur bezig ben om te kijken of het klopt en eventueel de levering aan te passen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar DHL over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door DHL in behandeling genomen

Bericht van DHL

10 maanden geleden - Goedemorgen, Bedankt voor uw bericht. Hartelijk dank voor het melden van uw klacht. Wat balen dat het pakket met fruit niet bij de buren is geleverd. We kijken graag met u mee. Heeft u voor ons het zendingsnummer? Dit nummer begint vaak met JVGL, 3S, JUN, JJD of CY. Met vriendelijke groet, Jim DHL Parcel E-care

Reactie van de melder van de klacht Bred.Bergdreef

10 maanden geleden - De trace code betreft: JVGL06098412001601889028

Bericht van DHL

10 maanden geleden - Goedemiddag, Bedankt voor het zendingsnummer. De precieze reden waarom het pakket niet bij de buren is afgeleverd is helaas voor ons onduidelijk. Is het pakket inmiddels wel terecht? Anders starten we graag een onderzoek op. We ontvangen dan graag nog uw telefoonnummer. U kunt ook contact opnemen met onze livechat of telefonische klantenservice om een onderzoek te starten. https://www.dhlparcel.nl/nl/consument/support Onze excuses voor het ongemak. Met vriendelijke groet, Jim DHL Parcel E-care

Reactie van de melder van de klacht Bred.Bergdreef

10 maanden geleden - Pakket is met wat aandringen wel bezorgt. Dit was uiteraard niet makkelijk omdat de zending vanuit de werkgever was blijkbaar waar ik geen wat van had. Dus svp instructies goed laten opvolgen en niet thuis briefjes goed laten koppelen aan de pakketjes.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat DHL een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

DHL

Heeft op 22 november 2022 om 10:18 geantwoord

Geboden Oplossing:

Goedemorgen mijnheer Meesters,

Hartelijk bedankt voor uw reactie met de bevestiging dat uw pakket met het fruit alsnog is bezorgd.

Een afzender kan een pakket versturen met een emailadres van de ontvanger. Na controle van het zendingsnummer is gebleken dat niet uw eigen mailadres is gebruikt om de track trace te kunnen doorsturen. Met bijvoorbeeld de DHL app, is een pakket dan ook makkelijk te volgen en te wijzigen naar een levering naar wens. Dit door de koppeling van het zendingsnummer met het email adres van de geadresseerde.

Hopende u hiermee voldoende te hebben ingelicht, wens ik u een fijne dag toe.

Met vriendelijke groet,

Laura
DHL Parcel E-Care

Bred.Bergdreef

Heeft op 24 november 2022 om 13:08 geantwoord

Dit betrof een fruitpakket met een hele duidelijke instructie dat deze de dag zelf bezorgd moest worden desnoods bij de buren. Dit is niet gebeurt. En dat mijn werkgever iets toe stuurde buiten mijn weten om kan ik niet ruiken. Had tenslotte geen track code. Diende als verrassing dus snap best dat ze hun eigen mailadres gebruiken. Jullie bezorgers dienen gewoon die niet thuiscodes netjes aan het pakket te koppelen klaar.

Alle klachten die gemeld zijn door Bred.Bergdreef