Klacht: DHL bezorger kan status manipuleren en niemand die wat doet

op 09 juni 2016 over DHL in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Do. 27.05.2016
Het gaat om trackingcode; 3SRMZ40289737

Geachte heer mevrouw,
Mijn klacht gaat over de bezorger die meerdere malen niet langskomt en de status kan manipuleren EN dat er klaarblijkelijk geen beleid is om de klantenservice in contact te laten brengen met de bezorger. Hetzij een notitie maken of iets dergelijks. Dit maakt niet alleen de klantenservice machteloos, maar ook de DHL klant.

De situatie is als volgt. Op maandag 23 mei is de bezorger langs geweest en helaas was er niemand thuis, zowel ik als mijn man werken fulltime en ik had over het hoofd gezien dat de bezorger langs zou komen, gelukkig tref ik keurig netjes een kaartje aan met: bezorger gemist? Ik lees het kaartje en maak een afspraak tussen 11-15 uur voor de volgende dag. Dit omdat ik op de dinsdag thuis aan het werk zou zijn en dat betekent dat ik de hele dag in de gelegenheid zou kunnen zijn om een pakketje in ontvangst te nemen, want ik werk toch van achter mn laptop. Ik kijk op de klok en het is half 4 en de bezorger is nog steeds niet geweest. Ik besluit om contact op te nemen met de klantenservice, daar wordt er aan mij gevraagd of ik een nieuwe notitie van “bezorger gemist” hebt ontvangen in mijn brievenbus. Ik geef aan dat ik in een appartement woon en ik hang nog niet op en vraag aan de medewerker om te wachten terwijl ik met mijn telefoon de trap af ga (lift kan de verbinding doen verbreken) en mijn postvak ga bekijken. En wat zie ik in mijn postvak, GEEN notitie van de bezorger. Ik vraag aan de klantenservicemedewerker wat dit dus betekent en zij geeft eerlijk antwoord en zegt dat hij waarschijnlijk gewoon door heeft gereden. Ik ben furieus want de medewerker kan niks voor mij betekenen en ik zit opgescheept met een DHL bezorger die kennelijk de DHL afspraken niet nakomt maar er klaarblijkelijk er toch mee wegkomt en daar moet ik als DHL klant maar mee dealen. Vervolgens maak ik dus een andere afspraak vandaag dus van18.00-21.00 en drie keer raden wie er niet kwam opdagen?? Jawel weer de DHL bezorger, maar ondertussen wel de status omzetten. Tsja wie kan hem op zijn werk aanspreken /controleren?

1. Het is asociaal hoe DHL haar klantenservicemedewekers behandeld en hun in machteloze positie zet en maar de boze klant met loze beloftes moet zien af te wimpelen.

2. Als het primaire proces binnen DHL, namelijk het bezorgen van de pakketjes, niet zuiver verloopt en dat er vervolgens geen mogelijkheid is ingebouw om dat primaire proces te verbeteren, dan baat het mij erg veel zorgen als klant om mijn pakketje aan DHL over te laten. Super slecht imago.

3. Last but not least; de klant. Hoe is er uberhaupt een primaire proces mogelijk zonder dit aspect?

Gr. Pamela Djamenawi

Gewenste Oplossing:

1. Los het primaire proces op. Zie hierboven.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar DHL over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door DHL in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat DHL een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

DHL

Heeft op 28 juli 2016 om 09:44 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste heer/mevrouw,

Uw klacht op deze website heeft te lang geen aandacht van ons gekregen, hiervoor onze excuses. Gezien de plaatsingsdatum van de klacht gaan we deze sluiten. Mocht uw klacht nog van toepassing zijn dan graag deze opnieuw erop zetten. Wij gaan er dan meteen mee aan de slag.
Met vriendelijke groet,

Carola
namens het webcare team van DHL Parcel

Alle klachten die gemeld zijn door Ophelia