Klacht: Bekend probleem Volkswagen met distributieketting

op 04 augustus 2016 over Volkswagen in de categorie Automerken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Eind januari 2016 wilde plotseling onze Volkswagen Tiguan van 6 jaar niet meer starten. We hebben de auto laten ophalen door de garage waar we de auto in onderhoud hebben. De reden dat de wagen niet meer wilde starten bleek de distributieketting te zijn. Met nog maar zo’n 84.000 km op de teller is dit zeer opmerkelijk. Het vervangen hiervan bleek een grote aanslag op onze portemonnee te zijn. En dan zouden nog het geluk hebben gehad dat de ketting er niet af is gegaan tijdens het rijden. Dan zou de gehele motor naar alle waarschijnlijkheid naar gort zijn geweest. De garage heeft contact opgenomen met de dealer (v. Mossel-Oisterwijk) en met Volkswagen. Beiden gaven aan dat er geen coulance zit op de ketting. Aangezien we maar 1 auto tot onze beschikking hebben en deze eigenlijk niet kunnen missen, restte ons niet veel anders dan de auto te laten repareren.

Vervolgens kwamen we er achter dat de distributieketting van dit type VW vaker problemen heeft gegeven. Ook vonden we dat VW hierin een coulanceregeling voor had getroffen. Naar aanleiding hiervan hebben we op 11 februari telefonisch contact opgenomen met de klantenservice van Volkswagen en dit als klacht bij hen neergelegd. Uiteindelijk kregen we uitsluitsel per brief waarin ze de klacht afwezen. Als reden wordt aangevoerd dat we zowel onderhoud als de reparatie niet door een officiële VW-dealer hadden laten uitvoeren. Het probleem met distributieketting is echter bekend bij VW, ongeacht waar de auto in onderhoud is!
Onze Volkswagen Tiguan is vanaf het begin tot onze tevredenheid in onderhoud geweest bij autogarage, welke is aangesloten bij de Bovag. Dit wijst ook het bij de auto behorende onderhoudsboekje uit.

Volkswagen had er beter aangedaan om de klant op de hoogte te brengen toen dit probleem van de wagen bekend werd, vóórdat de distributieketting kapot ging. Bij de dealer hebben we aangegeven dat we gebruik wilde maken van de non conformiteitsregeling! Deze stelt dat ze, geheel volgens de regels van Volkswagen, zelf hadden moeten constateren dat de distributieketting niet goed was. Ze ontkennen dat er contact met ze is opgenomen en houden stug vast aan hun regeltjes van Volkswagen. Ondanks dat het probleem bij Volkswagen bekend is, willen ze op geen enkele manier tegemoet komen aan de kosten.

Gewenste Oplossing:

Minimaal een tegemoetkoming in de gemaakte kosten voor de reparatie. Beter nog uiteraard dat de gehele kosten vergoed worden!

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Volkswagen

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Volkswagen nog niet in behandeling is genomen.

Reactie van de melder van de klacht J.C.M. van Kasteren

2 maanden geleden - Gezien de jonge leeftijd van de auto met de aantal km op de teller had de ketting geen problemen mogen geven! Een coulanceregeling was zeer op zijn plaats geweest. Conformiteit wil zeggen dat een product moet voldoen aan de eigenschappen die je als consument redelijkerwijs mag verwachten. Van non conformiteit is sprake wanneer één partij toerekenbaar tekort schiet in de verplichting tot nakoming hiervan. Volkswagen en Van Mossel verstoppen zich echter achter allerlei regeltjes om er maar onderuit te komen. De waarheid is echter dat Volkswagen (nogal ongebruikelijk) de garantie van de fabriek hebben afgekocht. Voor hen is het dus duidelijk zaak om zoveel mogelijk klachten af te wijzen, zodat er meer in eigen zak overblijft. Volkswagen wil de klacht niet in behandeling nemen op klacht.nl. Maar Volkswagen en Van Mosssel willen de klacht ook niet zelf op een nette manier in behandeling nemen!

Reactie van de melder van de klacht J.C.M. van Kasteren

1 maand geleden - Gaan jullie hier verder nog wat mee doen?

Alle klachten die gemeld zijn door J.C.M. van Kasteren