Klacht: Agressieve verkooptechnieken

op 21 april 2016 over MKB Clickservice in de categorie Marketingbedrijven

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik ben telefonisch benaderd door  MKB Clickservice. Hij mocht een paar kleinere bedrijven een speciale aanbieding doen om zo zelf marktbekendheid op te bouwen. Gratis en voor niets. Vandaag is hij bij mij in de winkel geweest en heeft hij zijn verkoopverhaal gedaan.
Tijdens het gesprek ging regelmatig de telefoon van de medewerker. Eén keer nam hij op en verontschuldigde zich. Zijn woorden tijdens dit gesprek:
– Ik ben nog in gesprek….. nee….. ja…… nee dat weet ik nog niet…. ik bel je straks even terug…
Ging dit toevallig over de verkoopdeal? Stonk ik erin? Hapt ze????
Beetje vreemd…
Na het hele verhaal blijkt dat het contract dat ondertekend moet worden voor 24 maanden geldt, ik 235 euro per maand kwijt zou zijn met een garantie dat mijn winkel met 5 zoektermen gegarandeerd op de eerste Google pagina staat. Let wel: dit kost dus voor 2 jaar € 5.640,00!!
Mijn sensoren stonden meteen op scherp. Dat is wel heel veel geld! Natuurlijk ben ik hier verder op ingegaan en vroeg ik de verkoper hoe lang deze aanbieding geldig is. Ik moest vandaag beslissen en bij uitzondering zou ik morgen mogen bellen. Ik ben absoluut niet gediend van dit soort verkooptechnieken en heb de verkoper vriendelijk verzocht mijn winkel te verlaten. Hij was nog niet klaar….?!. Gelukkig ging hij vrij snel weg. Wat een vreselijke manier om winkeliers iets te laten tekenen waar ze 24 maanden aan vast zitten. Ik hoop dat niemand in dit soort verkooptrucs stapt!!!

Gewenste Oplossing:

Deze verkooptechnieken moeten stoppen!
Klantvriendelijk en eerlijke benadering van bedrijven/winkeliers.
Dus niet vertellen dat het gratis is om een afspraak te kunnen maken.
Klanten de tijd geven om over het voorstel na te kunnen denken, niet bij uitzondering maar één dag.
Wettelijk is er een bedenktijd?

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar MKB Clickservice over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door MKB Clickservice in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat MKB Clickservice een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

MKB Clickservice

Heeft op 29 april 2016 om 14:06 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste Hobbyshop Gouda,

onze commercieel directeur heeft met u contact gezocht om één en ander te bespreken en trachten te begrijpen. In het eerste gesprek is het een en ander besproken en wilde hij met u een afspraak maken om inhoudelijk in te gaan op het geen wat u heeft ervaren. Zoals afgesproken heeft hij u teruggebeld en dit gesprek is niet erg prettig of constructief verlopen. Zoals wij het begrijpen roept u nogal heel hard van alles en nog wat maar is dat vooral gebaseerd op uw gevoel.

Bij nader inzicht gaf u ons ook te kennen dat uw bericht misschien op het internet toch wel wat te hard was en dat u dat zou aanpassen. Tot op heden is dit nog steeds niet gebeurd.

Wij hebben er echt geen probleem mee om reële klachten te behandelen maar dit is natuurlijk een hele andere casus. Als u het zo nodig vindt om uw ongenoegen te spuien en dat wel erg uitgesproken doet, dan heeft u naar ons idee ook de verantwoordelijkheid om u te beperken tot de feiten.

U heeft zelf geen ervaringen met onze diensten, maar zegt wel dat wij winkeliers erin proberen te luizen en zij er niet in moeten stinken. Dat is toch vreemd?

Voor de duidelijkheid wij garanderen klanten nooit een eerste plaats op Google. Dat neemt niet weg dat wij onze uiterste best doen om voor onze klanten een zo goed mogelijk resultaat te boeken. Wij vragen geen investeringen of hoge instapkosten waar u dat elders wel dient te doen.

Wij staan als één blok achter ons product, onze excellente dienstverlening en onze scherpe tarieven. Nergens vindt u dit aanbod aan onze voorwaarden. En weet u, als u het allemaal niet wil, dan kan dat ook op een normale manier zonder deze stemmingsmakerij op het internet.

Nogmaals wij vinden het jammer hoe alles verlopen is maar wij wensen u veel succes en veel wijsheid toe.

Met vriendelijke groet,

MKB ClickService

Alle klachten die gemeld zijn door Hobbyshop Gouda