Klacht: Advies gesprek heel ander beeld dan jurist achteraf schetst

op 11 oktober 2016 over Dynamiet Nederland in de categorie Financiële hulpverlening

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In het advies gesprek werd een mooi verhaal gehouden dat wij toch ook een toekomst zonder beperking van de BKR codering zouden moeten krijgen. Middels de wet WBP en jurisprudentie zou dit wel geregeld kunnen worden. Vooraf heb ik aangegeven dat we wel in contact zijn geweest met de ING en geen success hadden. Alle informatie en communicatie heb ik vooraf bij Dynamiet ingediend. Ze waren dus op de hoogte van alle details.
Achteraf blijkt (ook door de jurist bevestigd) dat ING een lastige partij hierin is m.b.t. tot verwijdering van BKR. Dit hebben ze in het advies gesprek vergeten te melden. Er werd ook verteld dat op basis van WBP te handelen geen optie was.
Ik moet wel zeggen dat de jurist ons zo goed als mogelijk nog heeft proberen te helpen.
We zijn niet tevreden over hoe ons advies gesprek verlopen is en op basis hiervan hebben we geen eerlijke beslissing kunnen nemen of we wel verder wilden.
Later kwam ik er ook achter dat we een duurder pakket hadden en vooraf is ook niets verteld over verschillende pakket prijzen.
We zijn dus onjuist voorgelicht en hebben op basis hiervan hebben we wel besloten om met Dynamiet in zee te gaan.

Dit heb ik de jurist ook verteld en toonde zelfs begrip hiervoor als we een klacht zouden indienen.

Gewenste Oplossing:

We zijn onjuist voorgelicht. Geld terug a.u.b.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 weken geleden - Ik heb een email gestuurd naar Dynamiet Nederland over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 weken geleden - Deze klacht is zojuist door Dynamiet Nederland in behandeling genomen

Reactie van de melder van de klacht barrowmonk

6 dagen geleden - Afgelopen vrijdag 14 oktober zijn we teruggebeld. Eerst is ons uitgelegd dat zoals het dossier verlopen is en het advies gesprek gegaan is, juridisch correct is. Dit kan best zijn maar als een klant geen volledige informatie krijgt en wel al zijn persoonlijke gegevens en dossier aan Dynamiet geeft dat dit geen prettig gevoel geeft en bevorderd de relatie zeker niet. Dynamiet heeft voorgesteld uit coulance 10% terug te geven. We zijn nu echt boos. 10% is een schijntje. Toen ze merkte dat dit echt niet acceptabel is en we boos zijn, gebeurde het volgende. Dynamiet geeft aan dat 100% geld terug geen optie is. Er is wel degelijk werk verricht. Dit ben ik ook met ze eens en heb niet om 100% gevraagd. Wat ik wel acceptabel vind is dat we de kosten dan delen 50/50. Dit moest eerst besproken worden en hier zijn ze tot op heden niet terug gekomen. We wachten nog even af.

Alle klachten die gemeld zijn door barrowmonk