Klacht: aankoop contract getekend met de klant, terwijl de klant niet goed nederland’s spreekt en dus niet wist waarvoor de klant getekend heeft

op 14 juli 2016 over Seats and Sofas in de categorie Meubelwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

geachte heer, mevrouw.
hallo mijn moeder was samen met mijn 17 jarige zusje in de winkel om te kijken naar een bank, dat was 6 juli 2016 in amersfoort.
aangezien mijn moeder zelf niet goed de taal spreekt ging mijn 17- jarige zusje mee om te helpen vertalen.
aangezien ze gewoon wouden kijken naar een bank, kwam er bij binnenkomt gelijk al een winkel medewerker op mijn moeder af en probeerde gelijk de duurste banken aan haar te verkopen, terwijl deze mevrouw niet goed Nederlands spreekt en dus niet goed begrijpt wat de verkoper haar probeerde te zeggen, haar dochter was er bij om haar moeder te helpen maar aangezien het meisje 17 jaar is kunt u begrijpen dat het meisje niet alle informatie begrijpt wat de verkoper haar vertelde aangezien ze anderhalf uur lang in de winkel waren en natuurlijk niet alle informatie mee kan krijgen als een verkoper zoveel verteld, ik ga er van uit dat het bekend is van de manier van werken van deze verkopers. uiteindelijk hebben ze een bank gevonden wat ze mooi vonden de de bestelling rond gemaakt, en heeft mijn moeder 480 euro aanbetaald en een handtekening gezet op het koopcontract. aangezien mijn moeder de taal niet goed spreekt en ook niet optimaal de nederlanse taal kan lezen ging mijn moeder met het idee een bank te hebben gekocht van 480 euro aangezien mijn moeder het niet breed heeft is voor haal 480 euro voor een bank al veel geld. alleen toen ik terug kwam van vakantie en de papieren bekeek bleek dus dat ze een bank besteld had van 1200 euro terwijl mijn moeder het idee had de bank gekocht te hebben voor 480 euro, mijn moeder dacht dat ze de bank hiermee betaald had en niet wetende dat het een aanbetaling was, hier schrok ze erg van aangezien een gemiddelde nederlander geen bank van 1200 kan betalen aangezien het extreem hoge bedragen zijn. deze verkoper wist dat mijn moeder de taal niet goed sprak en wist dat mijn moeder een aankoop zou doen niet wetende waarvoor ze heeft getekend, ik ben zelf naar de winkel geweest om tot een oplossing te komen.
helaas was iedere medewerking ver te zoeken en werd gezegd mevrouw heeft contract getekend en de aanbetaling krijgt ze niet terug dit gaat om 380 euro, terwijl het geen 2 week is geleden is iedere medewerking ver te zoeken, ik vind het best beschamend dat mijn moeder 380 euro kwijt is voor niks dit is namelijk veel geld en al helemaal als je er niks voor terug krijgt omdat mijn moeder aan een contract zou vast zitten, niet wetende waarvoor ze heeft getekend, voor dit bedrag had ze een goede bank kunnen aanschaffen. ik vind ook dat er misbruik is gemaakt van de situatie en dat vind ik erg jammer, ik begrijp dat seats en sofas zoveel mogelijk wilt verkopen maar het moet niet ten koste gaan van de klanten want deze manier van verkopen is best beschamend. want als je de winkel nog niet binnen bent word je al van alle kanten opgedrongen door verkopers. ik zou heel graag tot een oplossing willen komen wat voor beide partijen goed is. maar hier word door de medewerker niks mee gedaan, deze mederwerker blijft ook volhouden dat mijn moeder de taal super sprak ik snap dat hier een leugentje om bestwil bij komt kijken zodat het niet opgelost hoeft te worden, maar ik vind de manier van zaken best ver gaan en beschamend dat hier om gelogen word, en dat het bedrijf zo ver gaat om over de rug van mensen en valse beloftes over de banken wat niet klopt.
alsnog zou ik heel graag tot een oplossing komen en dat er gehoor word gegeven aan mijn klacht aangezien de medewerking tot nu toe nog ver te zoeken is, en dat vind ik heel jammer.
graag hoor ik uw reactie met een oplossing tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Leo Najar

Gewenste Oplossing:

ik ben tevreden wanneer het bedrijf ook moeite doet om mijn moeder tegemoet wil komen.
en naar haar klanten luistert aangezien de werknemers verre van behulpzaam met hun klanten omgaat.
ik zou graag willen dat mijn moeder haar geld terug krijgt.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Seats and Sofas over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door Seats and Sofas in behandeling genomen

Bericht van Seats and Sofas

3 maanden geleden - Beste Leo Najar, Wat vervelend om te lezen dat het een en ander niet goed is verlopen. Ik snap uw standpunt en we komen graag samen met u tot een passende oplossing. Ik heb uw melding en klacht doorgezet naar de juiste contactpersonen. Zij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Met vriendelijke groet, Sylvia Customer service Seats and Sofas

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat Seats and Sofas een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Seats and Sofas

Heeft op 14 juli 2016 om 11:29 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte leo najar,
Uw moeder en uw zusje komen geheel uit vrije wil binnen in onze vestiging te Amersfoort.
Er is een duidelijke koopovereenkomst getekend.
wij sturen deze melding door naar de vestiging te Amersfoort.
Onze excuses voor het ongemak.
Met vriendelijke groet,

Alle klachten die gemeld zijn door leoiq91