Klacht: Stikken

op 07 december 2009 over 112 alarmcentrale in de categorie Artsen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

enige tijd geleden heeft onze baby een mexicaansegriepprik gehad. Die avond begon zij ineens enorm te huilen en was niet meer stil te krijgen, dat was niet normaal voor onze 10maanden oude baby.
Toen viel zij weg en dit gebeurden herhaaldelijk. Haar keel zat vol met slijm, waardoor zij weg viel en bijna stikte.
Wij belde 112 en de vrouw aan de andere kant van de lijn luisterde niet naar ons verhaal en hoorde alleen ‘mexicaansegriepprik’ waardoor zij vroeg: je moet haar tempratuur even op meten. Waarop mijn reactie was dat ze niet goed in haar hoofd was, mijn baby was aan het stikken, viel weg en reageerde niet meer en die mevrouw vroeg alleen maar naar de tempratuur. Wij meette haar tempratuur op en die was goed, waarop de vrouw oordeelde dat de ambulance niet hoefte te komen en dat dit een huisarten zaak was. Wij belde de huisarts en die vond dat wij meteen naar het ziekenhuis moesten.
Zij zeiden dus allebei het tegenovergestelden. Wij zijn zelf naar het ziekenhuis gegaan waar is vastgesteld dat ze niet wisten hoe het kwam maar dat het waarschijnlijk een reactie was op de mexicaansegriepprik (misschien allergische reactie) er is dus absoluut afgeraden de 2e prik te halen en dit doen wij dan ook niet.
Wij vinden het belachelijk dat de vrouw van de ambulance NIET naar de klacht luisterde, maar gewoon de algemene procedure volgde. Als zij goed had geluisterd naar de klacht had zij kunnen weten dat het absoluut tot gevaarlijke situaties had kunnen leiden.

Alle klachten die gemeld zijn door Serina 1985